Запис Детальніше

Оцінка жирнокислотного складу олії волоського горіха після його оброблення в НВЧ-полі

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінка жирнокислотного складу олії волоського горіха після його оброблення в НВЧ-полі
Оценка жирнокислотного состава масла грецкого ореха после его обработки в СВЧ-поле
Fatty acid composition of walnut oil estimation after UHF-field treatment of kernels
 
Creator Манк, В. В.
Манк, В. В.
Mank, V.
Арсеньєва, Л. Ю.
Арсеньева, Л. Ю.
Arsenieva, L.
Усатюк, С. І.
Усатюк, С. И.
Usatyuk, S.
Королюк, Т. А.
Королюк, Т. А.
Korolyk, T.
Дербугова, Г. Л.
Дербугова, Г. Л.
Derbygova, H.
Заєць, Є. Р.
Заец, Е. Р.
Zaiets, E.
 
Subject НВЧ-оброблення
електромагнітне поле надвисокої частоти
олія волоського горіха
жирні кислоти
газова хроматографія
СВЧ-обработка
электромагнитное поле сверхвысокой частоты
масло грецкого ореха
, жирные кислоты
газовая хроматография
UHF-treatment
ultra-high frequent electro-magnetic field
walnut oil
fatty acid composition
gas chromatography
 
Description Наведено результати наукових досліджень проблеми застосування електро-магнітного поля надвисокої частоти (НВЧ) в технології олії волоського горіха. Жирнокислотний склад олії до і після оброблення в НВЧ-полі визначений методом газової хроматографії. Приведены результаты научных исследований проблемы применения электромагнитного поля сверхвысокой частоты (СВЧ) в технологии масла грецкого ореха. Жирнокислотный состав масла до и после обработки в СВЧ-поле исследован методом газовой хроматографии. Fatty acid composition of walnut oil is presented for cold-pressed oil in comparison to cold-pressed oil processed with use of ultra-high frequent (UHF) electro-magnetic field for pre-treatment of kernels.
Content of fat acids was assessed by method of gas chromatography. Use of High-efficiency capillary column allowed identifying 26 fat acids and their isomers.
On the base of experimental data about fatty acid composition biological value of the oil was assessed.
Researches of fatty acid composition of cold-pressed walnut oil with and without UHF-treatment of kernels testified that UHF electro-magnetic field application practically did not influence on quality and quantitative composition of fat acids being in walnut oil. Total saturated fat acids content diminished while unsaturated fat acids content increased insignificantly.
The correlation of fatty acids in researched samples of oil is close to the ideal fat.
 
Date 2013-03-04T14:25:29Z
2013-03-04T14:25:29Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Манк В. В. Оцінка жирнокислотного складу олії волоського горіха після його оброблення в НВЧ-полі / В. В. Манк, Л. Ю. Арсеньєва, С. І. Усатюк, Т. А. Королюк, Г. Л. Дербугова, Є. Р. Заєць // Наукові праці НУХТ. – 2012. – № 47.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6723
 
Language uk_UK