Влияние состава мелассного сусла на эффективность двухпродуктового производства спирта и хлебопекарных дрожжей
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Влияние состава мелассного сусла на эффективность двухпродуктового производства спирта и хлебопекарных дрожжей
Вплив складу мелясного сусла на ефективність двопродуктового виробництва спирту та хлібопекарських дріжджів Influence of composition of molasses wort on efficiency of twofood production of alcohol and bakery yeasts |
|
Creator |
Левандовский, Л. В.
Ничик, О. В. Семенюк, Ю. В. Левандовський, Л. В. Ничик, О. В. Семенюк, Ю. В. Levandovskiy, L. Nychyk, O. Semenjuk, J. |
|
Subject |
меляссное сусло
дрожжи спирт мелясне сусло дріжджі спирт yeasts alcohol fermentation |
|
Description |
Приведены результаты научных исследований оптимизации состава мелассного сусла в двухпродуктовом производстве спирта и хлебопекарных дрожжей из мелассы. Установлены оптимальные дозы азотистого и фосфорного питания для накопления биомассы дрожжей и этанола. Экспериментально доказано, что наиболее эффективной концентрацией сухих веществ мелассного сусла в процессе совместного биосинтеза спирта и дрожжей является 8 – 12 %, при которой достигается максимальный экономический коэффициент использования углеводов субстрата. Наведено результати наукових досліджень оптимізації складу мелясного сусла у двопродуктовому виробництві спирту и хлібопекарських дріжджів з меляси. Встановлено оптимальні дози азотистого та фосфорного живлення для накопичення біомаси дріжджів та етанолу. Экспериментально доведено, що наибільш ефективною концентрацією сухих речовин мелясного сусла у процесі одночасного биосинтезу спирту і дріжджів є 8 – 12 %, за якої досягається максимальний экономічний коефіцієнт використання вуглеводів субстрату. Аuthors – Leonid Levandovskiy, Oksana Nychyk, Juliya Semenjuk The results of scientific researches of optimization of composition of molasses wort are resulted in twofood production alcohol and bakery yeasts from molasses. The optimum doses of nitrous and phosphoric feed are set for the accumulation of biomass of yeasts and ethanol. It is experimentally well-proven that the most effective concentration of dry matters of molasses wort in the process of joint biosynthesis of alcohol and yeasts is 8 - 12%, which the maximal economic coefficient of the use of carbohydrates of substrat is arrived at. |
|
Date |
2012-03-26T19:20:18Z
2012-03-26T19:20:18Z 2012 |
|
Identifier |
Левандовский, Л. В. Влияние состава мелассного сусла на эффективность двухпродуктового производства спирта и хлебопекарных дрожжей / Л. В. Левандовский, О. В. Ничик, Ю. В. Семенюк // Производство спирта и ликероводочных изделий. - 2012. - № 2. - С. 10-12.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/527 |
|
Language |
other
|
|