Запис Детальніше

Використання післядріжджової бражки як поживного середовища для культивування кормових дріжджів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання післядріжджової бражки як поживного середовища для культивування кормових дріжджів
Использование последрожжевой бражки как питательной среды для культивирования кормовых дрожжей
Use after the yeast mash as a breeding ground for the cultivation of fodder yeast
 
Creator Салюк, А. І.
Гавриленко, М. М.
Поводзинська, Н. В.
Салюк, А. И.
Гавриленко, М. М.
Поводзинская, Н. В.
Salyuk, A.
Gavrulenko, M.
Povodzinska, N.
 
Subject післядріжджова бражка
культивування кормових дріжджів
хлібопекарські заводи
забруднення навколишнього середовища
утилізація стоків
последрожжевая бражка
культивирования кормовых дрожжей
хлебопекарные заводы
загрязнения окружающей среды
утилизация стоков
after yeast brew
cultivation of fodder yeast
bakery plants
pollution
recycling of waste water
 
Description Самою забрудненою частиною стічних вод є післядріжджова бражка, яка складає близко 76% загального стоку хлібозаводу (ХСК 8000-9500 мг 02/л). Одним з методів використання стоків дріжджових заводів як вторинної сировини є вирощування кормових дріжджів. Така схема дає подвійний ефект: зниження ХСК та отримання білкового препарату. В проведеній роботі для культивування використані адаптовані для данно виду стоку монокультури Pichia jadinii, Trichosporon cutaneum та Pichia guilliermodii і їх суміші. Вивчались основні показники ХСК, кількість біомаси та вміст в біомасі білку. Біосинтез здійснювався в періодичному режмі культивування у температурному діапазоні 30-32 С.

Самой загрязненной частью сточных вод является пислядрижджова бражка, которая составляет близко 76% общего стока хлебозавода (ХПК 8000-9500 мг 02 / л). Одним из методов использования стоков дрожжевых заводов как вторичного сырья является выращивание кормовых дрожжей. Такая схема дает двойной эффект: снижение ХПК и получения белкового препарата. В проведенной работе для культивирования использованы адаптированные для данного вида стока монокультуры Pichia jadinii, Trichosporon cutaneum и Pichia guilliermodii и их смеси. Изучались основные показатели ХПК, количество биомассы и содержание в биомассе белка. Биосинтез осуществлялся в периодическом режми культивирования в температурном диапазоне 30-32 С.

The most contaminated part wastewater is pislyadrizhdzhova brazhku which is Technology 76% total runoff Bakery (COD 8000-9500 mg 02 / l). One method of using waste yeast from recycling plants are growing fodder yeast. This scheme allows a dual effect: reducing COD and getting protein drug. In work conducted for cultivation used adapted to Dunne runoff monoculture species Pichia jadinii, Trichosporon cutaneum and Pichia guilliermodii and mixtures thereof. Studied the basic parameters COD, biomass and biomass content in protein. Biosynthesis carried out in a periodic rezhmi cultivation in the temperature range of 30-32 C.
 
Date 2012-12-03T15:44:49Z
2012-12-03T15:44:49Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Салюк, А. І. Використання післядріжджової бражки як поживного середовища для культивування кормових дріжджів / А. І. Салюк, М. М. Гавриленко, Н. В. Поводзинська // Наукові праці Українського державного університету харчових технологій. - 2001. - № 10, Ч. 1. – С. 177-178.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3977
 
Language other