Запис Детальніше

Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива
Исследование микробиологических показателей растительных экстрактов как рецептурных ингредиентов в производстве мороженого
Investigation of microbial indicators of plant extracts as ingredients are in ice cream production
 
Creator Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н.
Antonyuk, M.
Гулак, О. В.
Гулак, Е. В.
Gulak, O.
Поліщук, Г. Є.
Полищук, Г. Е.
Polischuk, G. E.
 
Subject рослинні екстракти
мікробіологічні показники
морозиво
растительные экстракты
микробиологические показатели
мороженое
plant aqueous extracts
microbiological characteristics
ice cream
 
Description В статті наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки. Виявлено кількісну зміну контамінуючої мікрофлори екстрактів у процесі їх зберігання. Визначено наявність антимікробних властивостей для екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди. Доведено можливість застосування досліджених екстрактів у виробництві морозива. В статье приведены результаты микробиологических исследований водных экстрактов растений, которые содержат фенольные соединения. Установлено количественное изменение контаминирующей микрофлоры экстрактов в процессе их хранения. Определено наличие антимикробных свойств для экстрактов гибискуса, розы, котовника и лаванды. Доказана возможность применения исследованных экстрактов в производстве мороженого. The results o f microbiological studing of plant aqueous extracts, which contain phenol compounds, are presented in this article. It was determined that the quantity o f contaminating microorganisms decrease in plant extracts during their storage. The antimicrobial properties of hibiscus, rose, lavender and catnip aqueous extracts were established. The possibiiityof application of these extracts in ice cream production was proved.
 
Publisher Харчова промисловість
 
Date 2013-02-13T15:50:28Z
2013-02-13T15:50:28Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Антонюк, М. М. Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива / О. В. Гулак, Г. Є. Поліщук, М. М. Антонюк // Харчова промисловість. – 2011. – №10. – С. 75–80.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6284
 
Language uk_UK
 
Relation №10;С. 75-80