Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива
Исследование микробиологических показателей растительных экстрактов как рецептурных ингредиентов в производстве мороженого Investigation of microbial indicators of plant extracts as ingredients are in ice cream production |
|
Creator |
Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н. Antonyuk, M. Гулак, О. В. Гулак, Е. В. Gulak, O. Поліщук, Г. Є. Полищук, Г. Е. Polischuk, G. E. |
|
Subject |
рослинні екстракти
мікробіологічні показники морозиво растительные экстракты микробиологические показатели мороженое plant aqueous extracts microbiological characteristics ice cream |
|
Description |
В статті наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки. Виявлено кількісну зміну контамінуючої мікрофлори екстрактів у процесі їх зберігання. Визначено наявність антимікробних властивостей для екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди. Доведено можливість застосування досліджених екстрактів у виробництві морозива. В статье приведены результаты микробиологических исследований водных экстрактов растений, которые содержат фенольные соединения. Установлено количественное изменение контаминирующей микрофлоры экстрактов в процессе их хранения. Определено наличие антимикробных свойств для экстрактов гибискуса, розы, котовника и лаванды. Доказана возможность применения исследованных экстрактов в производстве мороженого. The results o f microbiological studing of plant aqueous extracts, which contain phenol compounds, are presented in this article. It was determined that the quantity o f contaminating microorganisms decrease in plant extracts during their storage. The antimicrobial properties of hibiscus, rose, lavender and catnip aqueous extracts were established. The possibiiityof application of these extracts in ice cream production was proved.
|
|
Publisher |
Харчова промисловість
|
|
Date |
2013-02-13T15:50:28Z
2013-02-13T15:50:28Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Антонюк, М. М. Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива / О. В. Гулак, Г. Є. Поліщук, М. М. Антонюк // Харчова промисловість. – 2011. – №10. – С. 75–80.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6284 |
|
Language |
uk_UK
|
|
Relation |
№10;С. 75-80
|
|