Лінгвістична апроксимація технологічних показників хлібопекарського виробництва
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Лінгвістична апроксимація технологічних показників хлібопекарського виробництва
Лингвистическая аппроксимация технологических показателей хлебопекарного производства Linguistic Approximation of Bread Making Parameters |
|
Creator |
Шаруда, С. С.
Шаруда, С. С. Sharuda, S. Кишенько, В. Д. Кишенько, В. Д. Kyshenko, V. |
|
Subject |
хлібопекарське виробництво
хлебопекарное производство bakery production сценарний підхід сценарный подход scenario approach нечіткі множини нечёткие множества fuzzy sets функція належності функция принадлежности membership function |
|
Description |
В даній статті показано, що хлібопекарське виробництво дійсно є складним об'єктом управління. У такому випадку одним з ефективних способів управління є застосування сценарного підходу. Обгрунтовано необхідність використання теорії нечітких множин для побудови систем управління технологічними процесами виробництва хліба. Наведено функції належності для основних технологічних показників даних процесів. В данной статье показано, что хлебопекарное производство действительно является сложным объектом управления. В таком случае одним из эффективных способов управления является применение сценарного подхода. Обоснована необходимость использования теории нечетких множеств для построения систем управления технологическими процессами производства хлеба. Приведены функции принадлежности для основных технологических показателей данных процессов. In this paper it is shown that the production of bread-making is indeed a complex object management. In this case, one of the most effective ways to manage is a scenario approach. The necessity of using the theory of fuzzy sets for the construction of process control systems for the production of bread. Shows the membership functions for the main technological parameters of these processes. |
|
Date |
2012-03-29T21:49:18Z
2012-03-29T21:49:18Z 2008 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Шаруда, С. С. Лінгвістична апроксимація технологічних показників хлібопекарського виробництва / С. С. Шаруда, В. Д. Кишенько // Искусственный интеллект. - 2008. - № 4. - С. 188 - 192.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/618 |
|
Language |
uk_UK
|
|