Запис Детальніше

Модернізація кристалізаційного відділення ВАТ “Чортківський цукровий завод” компанією “Техінсервіс”

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Модернізація кристалізаційного відділення ВАТ “Чортківський цукровий завод” компанією “Техінсервіс”
Модернизация кристаллизационного отделения ОАО “Чертковский сахарный завод” компанией “Техинсервис”
Moderniration of sugar end: JSC “Chertkovskiy sugar plant” by “Techinservice” company
 
Creator Ровинський, А. Д.
Олянська, С. П.
Левицький, Я. Г.
Ровинский, А. Д.
Олянская, С. П.
Левицкий, Я. Г.
Rovinskiy, A.
Olyanska, S.
Levitckiy, Ya.
 
Subject Витрати енергії, оптимізація випарної установки, плівкові апарати, вакуум-апарат, маточний утфель, затравна суспензія, автоматичний контроль, мікропроцесорна система, швидкість охолодження утфелю, рухома поверхня охолодження, зменшення втрат сахарози.
Энергозатраты, оптимизация выпарной установки, пленочный аппарат, вакуум-аппарат, маточный утфель, затравочная суспензия, автоматический контроль, микропроцессорная система, скорость охлаждения утфеля, движущаяся поверхность охлаждения, уменьшение потерь сахара.
Energy expenditure, optimization of evaporation station, film evaporator, vacuum pan, mother massecuite, seed suspension, automatic control, microprocessor system, rate cooling, vertically supported mold with moving cooling system, speed of massecuite cooling, reduce sugar losses.
 
Description Наведено результати поетапної модернізації випарної установки і продуктового відділення на ВАТ “Чортківський цукровий завод”. Реконструйована теплова схема заводу з заміною IV і V корпусів на плівкові апарати виробництва “Техінсервіс”, що дозволило впровадити низькотемпературний режим уварювання утфелів з використанням сокових парів ІІІ і IV корпусів випарної установки. Впроваджено схему уварювання утфелю І кристалізації з використанням маточного утфелю. У вакуум-апаратах І продукту уварюється сироп до в’язкості затравки і після цього вводиться розрахункова кількість маточного утфелю залежно від заданого кінцевого розміру кристалів. Модернізація продуктового відділення дозволила скоротити тривалість уварювання на 1,5–2 год., збільшити вихід кристалічного цукру із утфелю до 50–52 %, зменшити втрати сахарози в мелясі, за стабільно низьких витратах газу – 3,28–3,19 до маси буряків. Приведены результаты поэтапной модернизации выпарной установки и продуктового отделения на ОАО “Чертковский сахарный завод”. Ре-конструирована тепловая схема завода с заменой IV и V корпусов на пленочные аппараты, что позволило внедрить низкотемпературный режим уваривания утфелей с использованием соковых паров ІІІ и IV корпусов выпарной установки. Внедрена схема уваривания утфеля І кристаллизации с использованием маточного утфеля, что позволило уменьшить длительность уваривания на 1,5–2 часа, увеличить выход кристаллического сахара из утфеля до 50–52 %. Модернизация продуктового отделения позволила увеличить выход сахара и снизить потери сахара в мелассе при стабильно низких затратах газа – 3,28–3,19 % к массе свеклы. In this article results of modernization of evaporator system and crystallization station on JSC “Chertkovskiy sugar plant” by “Techinservice” company are given. Convective thermal coupling of the plant is reconstructed with change of ІV and V frames to film evaporators. Scheme of A-boiling with use of mother massecuite is introduced, that allows to reduce continuance of boiling for 1,5–2 hours, increase sugar recovery from massecuite to 50–52%. Vertically supported mold with moving cooling system is set, which is controlled by microprocessor system, which allows to control the speed of massecuite cooling. Modernization of sugar end allows to increase the sugar recovery and reduce sugar losses in molasses in stable low gas input – 3,28–3,19 % to beet mass.
 
Publisher Журнал "Сахар"
 
Date 2012-12-17T11:29:37Z
2012-12-17T11:29:37Z
2009
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4448
 
Language other