Запис Детальніше

Модернізація кристалізаційного відділення: збільшення виробництва цукру, зменшення витрат палива

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Модернізація кристалізаційного відділення: збільшення виробництва цукру, зменшення витрат палива
Модернизация кристаллизационного отделения: увеличение производства сахара, снижение затрат топлива
Moderniration of sugar end: increase of sugar production, reduction of fuel inputs
 
Creator Ровинський, А. Д.
Олянська, С. П.
Левицький, Я. Г.
Ровинский, А. Д.
Олянская, С. П.
Левицкий, Я. Г.
Rovinskiy, A.
Olyanska, S.
Levitckiy, Ya.
 
Subject зменшення втрат сахарози
уменьшение потерь сахара
reduce sugar losses
витрати енергії
оптимізація випарної установки
плівкові апарати
вакуум-апарат
маточний утфель
затравна суспензія
автоматичний контроль
мікропроцесорна система
швидкість охолодження утфелю
рухома поверхня охолодження
энергозатраты
оптимизация выпарной установки
пленочный аппарат
вакуум-аппарат
маточный утфель
затравочная суспензия
автоматический контроль
микропроцессорная система
скорость охлаждения утфеля
движущаясы поверхность охлаждения
energy expenditure
optimization of evaporation station
film evaporator
vacuum pan
mother massecuite
seed suspension
automatic control
microprocessor system
rate cooling
vertically supported mold with moving cooling system
speed of massecuite cooling
 
Description Наведено результати поетапної модернізації випарної установки і продуктового відділення на ВАТ “Чортківський цукровий завод”. Реконструйована теплова схема заводу з заміною IV і V корпусів на плівкові апарати виробництва “Техінсервіс”, що дозволило впровадити низькотемпературний режим уварювання утфелів з використанням сокових парів ІІІ і IV корпусів випарної установки. Впроваджено схему уварювання утфелю І кристалізації з використанням маточного утфелю. У вакуум-апаратах І продукту уварюється сироп до в’язкості затравки і після цього вводиться розрахункова кількість маточного утфелю залежно від заданого кінцевого розміру кристалів. Модернізація продуктового відділення дозволила скоротити тривалість уварювання на 1,5–2 год., збільшити вихід кристалічного цукру із утфелю до 50–52 %, зменшити втрати сахарози в мелясі, за стабільно низьких витратах газу – 3,28–3,19 до маси буряків. Приведены результаты поэтапной модернизации выпарной установки и продуктового отделения на ОАО “Чертковский сахарный завод”. Реконст-руирована тепловая схема завода с заменой IV и V корпусов на пленочные аппараты, что позволило внедрить низкотемпературный режим уваривания утфелей с использованием соковых паров ІІІ и IV корпусов выпарной установки. Внедрена схема уваривания утфеля І кристаллизации с использованием маточного утфеля, что позволило уменьшить длительность уваривания на 1,5–2 часа, увеличить выход кристаллического сахара до 50–52 %. Модернизация продуктового отделения позволила увеличить выход сахара и снизить потери сахара в мелассе при стабильно низких затратах газа – 3,28–3,19 % к массе свеклы. In this article results of modernization of evaporator system and crystallization station on JSC “Chertkovskiy sugar plant” by “Techinservice” company are given. Convective thermal coupling of the plant is reconstructed with change of ІV and V frames to film evaporators. Scheme of A-boiling with use of mother massecuite is introduced, that allows to reduce continuance of boiling for 1,5–2 hours, increase sugar recovery from massecuite to 50–52%. Vertically supported mold with moving cooling system is set, which is controlled by microprocessor system, which allows to control the speed of massecuite cooling. Modernization of sugar end allows to increase the sugar recovery and reduce sugar losses in molasses in stable low gas input – 3,28–3,19 % to beet mass.
 
Date 2012-12-17T11:45:20Z
2012-12-17T11:45:20Z
2009
 
Type Article
 
Identifier Ровинський, А. Д. Модернізація кристалізаційного відділення: збільшення виробництва цукру, зменшення витрат палива / А. Д. Ровинський, С. П. Олянська, Я. Г. Левицький // Сахар. - 2009. - № 9. - С. 54-59.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4449
 
Language other