Запис Детальніше

Нові напої з рослинної сировини

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Нові напої з рослинної сировини
Новые напитки из растительного сырья
New drinks herbal products
 
Creator Чаварга, О.
Чаварга, О.
Chavarga, O.
Прибильський, В. Л.
Прибыльский, В. Л.
Pribylskiy, V.
Домарецький, В. А.
Домарецкий, В. А.
Domareckij, V.
 
Subject плодово-ягідна сировина
термін придатності
якісний показник
плодово-ягодное сырье
срок годности
качественный показатель
fruit and berry raw materials
shelf life
quality indicator
 
Description Мета роботи – дослідити зміни біохімічного складу та органолептичних показників напоїв на основі плодово-ягідної сировини під час зберігання. Дослідно було встановлено, що максимальним терміном придатності до споживання досліджених напоїв при температурі зберігання 18-20°С в затемнених приміщеннях слід вважати 12 місяців. При більш тривалому зберіганні відбувається певна зміна біохімічного складу, що призводить до погіршення смако-ароматичних властивостей напоїв. Підвищення ж початкової кислотності напоїв сприяє збереженню вмісту аскорбінової кислоти. Важливо також, що інтенсивність забарвлення напоїв залежить від їх біохімічного складу й може змінюватися навіть при зберіганні в затемнених приміщеннях.
Цель работы - исследовать изменения биохимического состава и органолептических показателей напитков на основе плодово-ягодного сырья при хранении. Опытно было установлено, что максимальным сроком годности исследованных напитков при температуре хранения 18-20 ° С в затемненных помещениях следует считать 12 месяцев. При более длительном хранении происходит определенное изменение биохимического состава, что приводит к ухудшению вкусо-ароматических свойств напитков. Повышение же начальной кислотности напитков способствует сохранению содержания аскорбиновой кислоты. Важно также, что интенсивность окраски напитков зависит от их биохимического состава и может меняться даже при хранении в затемненных помещениях.
Purpose - to examine the changes in biochemical composition and organoleptic characteristics of beverages based on fruit and berry raw materials during storage. Research found that the maximum shelf life of beverages studied at the storage temperature 18-20 ° C in the dark areas should be considered as 12 months. A more long-term storage is a definite change in biochemical composition, which leads to poor taste aromatic properties beverages. The increased initial pH beverages contributes to the content of ascorbic acid. It is also important that the intensity of staining beverages depends on their biochemical composition and can vary even when stored in a dark room.
 
Date 2012-12-27T13:52:10Z
2012-12-27T13:52:10Z
2003
 
Type Article
 
Identifier Чаварга, О. Нові напої з рослинної сировини / О. Чаварга, В. Л. Прибильський, В. А. Домарецький // Харчова і переробна промисловість. - 2003. - №11. - С. 21.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5135
 
Language other