Запис Детальніше

Спосіб підготовки меляси для культивування мікроорганізмів у виробництві амінокислот

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб підготовки меляси для культивування мікроорганізмів у виробництві амінокислот
Способ подготовки мелассы для култивирования микроорганизмов в производстве аминокислот
Method of preparation of molasses for ways to cultivate microorganisms in the production of aminoacids
 
Creator Гулий, І. С.
Гулий, И. С.
Gulyy, I.
Штангеєва, Н. І.
Штангеева, Н. И.
Shtangeeva, N.
Лужков, А. М.
Лужков, А. М.
Luzhkov, A.
Клименко, Л. С.
Клименко, Л. С.
Klimenko, L.
 
Subject Цукрове виробництво, меляса, мікроорганізми, сульфіти, амофос, амінокислоти, культивування, спосіб, розбавлення, концентрація, перемішування, нагрівання, іони кальцію, сірчистий газ.
Сахарное производство, меласса, микроорганизмы, сульфиты, аммофос, аминокислоты, культивирование, способ, разбавление, концентрация, перемешивание, нагрев, ионы кальция, сернистый газ.
Sugar production, molasses, microorganismus, sulfites, ammonium, amino acids, kultvuvannya, method, dilution, concentration, mixing, heating, calcium ions, sulfur dioxide.
 
Description Спосіб підготовки меляси для культивування мікроорганізмів у виробництві амінокислот, що включає розбавлення меляси до необхідної концентрації водою, додавання в отриманий розчин хімічного реагенту, нагрівання, перемішування, витримування, відділення осаду, який відрізняється тим, що в якості хімічного реагенту використовують амофос при його масовому співвідношенні з іонами кальцію у вихідній мелясі 0,4-0,8:1,0. Амофос вносять в мелясу, розведену водою до вмісту сухих речовин 61-62%. Амофос використовують у вигляді 25%-ного водного розчину. Після додавання амофосу і відділення осаду мелясу обробляють сірчистим газом до залишкового вмісту в ньому сульфітів 0,05-0,3%.
Способ подготовки мелассы для культивирования микроорганизмов в производстве аминокислот, включающий разбавление мелассы до требуемой концентрации водой, добавления в полученный раствор химического реагента, нагревание, перемешивание, выдерживание, отделение осадка, отличающийся тем, что в качестве химического реагента используют аммофос при его массовом соотношении с ионами кальция в исходной мелассе 0,4-0,8:1,0. Аммофос вносят в мелассу, разбавленную водой до содержания сухих веществ 61-62 %. Аммофос используют в виде 25 %-ного водного раствора. После добавления аммофоса и отделения осадка мелассу обрабатывают сернистым газом до остаточного содержания в нем сульфитов 0,05-0,3 %.
Method of preparation of molasses for the cultivation of microorganisms in the production of aminoacids, including molasses diluted to the desired concentration with water, adding to the solution of the chemical reagent, heating, mixing, curing, separation of sediment, characterized in that as a chemical reagent is ammophos when the mass ratio of the ions calcium in the initial molasses 0,4-0,8:1,0. Ammophos bring in molasses, diluted with water to a solids content of 61-62%. Ammophos using a 25% aqueous solution. After adding the ammophos and the precipitate molasses treated with sulfur dioxide to a residual content in the sulfites 0.05-0.3%.
 
Publisher Патент України на винахід № 10430
 
Date 2013-01-30T13:56:29Z
2013-01-30T13:56:29Z
1996
 
Type Other
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5882
 
Language other