Удосконалення методики нормування хмелю в пивоварінні
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Удосконалення методики нормування хмелю в пивоварінні
Усовершенствование методики нормирования хмеля в пивоварении Improvement of the method of normalization of hops in brewing |
|
Creator |
Мелетьєв, А. Є.
Галак, Г. М. Літвинчук (Воронцова), С. І. Ляшенко, М. І. Проценко, Л. В. Мелетьев, А. Е. Галак, Г. Н. Литвинчук (Воронцова), С. И. Ляшенко, Н. И. Проценко, Л. В. Meletev, A. Galak, G. Litvynchuk (Vorontsova), S. Liashenko, N. Protsenko, L. V. |
|
Subject |
хміль
пиво методика нормування склад хмель пиво методика нормирование состав hops beer method normalization ingredients |
|
Description |
Удосконалена методика нормування хмелю з врахуванням вмісту в ньому не лише гірких речовин, але і поліфенолів. Визначено і формалізовано залежність якості охмеління сусла і пива від питомої частки β-кислот на одиницю кількості α-кислот. Запропоновані рівняння пройшли випробування в лабораторних і заводських умовах. Доведений позитивний вплив удосконаленої методики нормування хмелю на раціональне його використання і підвищення якості пива.
Усовершенствована методика нормирования хмеля с учётом содержания в нём не только горьких веществ, но и полифенолов. Определено и формализовано зависимость качества охмеления сусла и пива от удельной части β-кислот на единицу количества α-кислот. Предложенные уравнения прошли испытания в лабораторных и заводских условиях. Доказано позитивное влияние усовершенствованной методики нормирования хмеля на рациональное его использование и повышение качества пива. The method of normalization is improved with the content in it not only the bitter substances, but polyphenols. Dependence of the quality of hopping of wort and beer on the specific part of the β-acids per unit of α-acids is defined and formalized. The proposed equations have been tested in laboratory and factory. The positive impact of improved methods for the valuation of hops on its rational use and quality of the beer is proved. |
|
Date |
2013-03-04T14:56:24Z
2013-03-04T14:56:24Z 2001 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Удосконалення методики нормування хмелю в пивоварінні / А. Є. Мелетьєв, Г. М. Галак, С. І. Літвинчук (Воронцова), М. І. Ляшенко // Наукові праці Українського державного університету харчових технологій. - К.: 2001. - С. 10
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6726 |
|
Language |
other
|
|