Запис Детальніше

Удосконалення методики нормування хмелю в пивоварінні

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення методики нормування хмелю в пивоварінні
Усовершенствование методики нормирования хмеля в пивоварении
Improvement of the method of normalization of hops in brewing
 
Creator Мелетьєв, А. Є.
Галак, Г. М.
Літвинчук (Воронцова), С. І.
Ляшенко, М. І.
Проценко, Л. В.
Мелетьев, А. Е.
Галак, Г. Н.
Литвинчук (Воронцова), С. И.
Ляшенко, Н. И.
Проценко, Л. В.
Meletev, A.
Galak, G.
Litvynchuk (Vorontsova), S.
Liashenko, N.
Protsenko, L. V.
 
Subject хміль
пиво
методика
нормування
склад
хмель
пиво
методика
нормирование
состав
hops
beer
method
normalization
ingredients
 
Description Удосконалена методика нормування хмелю з врахуванням вмісту в ньому не лише гірких речовин, але і поліфенолів. Визначено і формалізовано залежність якості охмеління сусла і пива від питомої частки β-кислот на одиницю кількості α-кислот. Запропоновані рівняння пройшли випробування в лабораторних і заводських умовах. Доведений позитивний вплив удосконаленої методики нормування хмелю на раціональне його використання і підвищення якості пива.
Усовершенствована методика нормирования хмеля с учётом содержания в нём не только горьких веществ, но и полифенолов. Определено и формализовано зависимость качества охмеления сусла и пива от удельной части β-кислот на единицу количества α-кислот. Предложенные уравнения прошли испытания в лабораторных и заводских условиях. Доказано позитивное влияние усовершенствованной методики нормирования хмеля на рациональное его использование и повышение качества пива.
The method of normalization is improved with the content in it not only the bitter substances, but polyphenols. Dependence of the quality of hopping of wort and beer on the specific part of the β-acids per unit of α-acids is defined and formalized. The proposed equations have been tested in laboratory and factory. The positive impact of improved methods for the valuation of hops on its rational use and quality of the beer is proved.
 
Date 2013-03-04T14:56:24Z
2013-03-04T14:56:24Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Удосконалення методики нормування хмелю в пивоварінні / А. Є. Мелетьєв, Г. М. Галак, С. І. Літвинчук (Воронцова), М. І. Ляшенко // Наукові праці Українського державного університету харчових технологій. - К.: 2001. - С. 10
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6726
 
Language other