Ефективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Ефективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктів
Эффективность производства можно оценить по электро- и теплофизическим характеристикам сгущенных молочных продуктов Efficiency in production can be electro-rate and teplofyzycheskym characteristics of milk of products |
|
Creator |
Ромоданова, В. О.
Смирнов, В. С. Кочубей-Литвиненко, О. В. Мазуренко, О. Г. Ромоданова, В. А. Смирнов, В. С. Кочубей-Литвиненко, О. В. Мазуренко, А. Г. Romodanova, V. Smirnov, V. Kochubey-Lytvynenko, O. Mazurenko, O. |
|
Subject |
електропровідність
теплофізичні характеристики температура жир СЗМЗ цукроза згущене молоко з цукром электропроводность теплофизические характеристики температура жир СОМО сахароза сгущенное молоко с сахаром electrical conductivity thermal characteristics temperature fat sucrose sweetened condensed milk |
|
Description |
Встановлено прямолінійний характер залежності електропровідності від температури, концентрації жиру, СЗМЗ та цукрози. У перших трьох випадках електрична характеристика зростає, в останньому — знижується, що пов'язано з гальмуючою здатністю електронейтральних часток цукру в переміщенні електричних зарядів. На підставі комплексу експериментальних досліджень і математичної обробки даних розроблено один з можливих підходів до тестування складу згущеного молока з цукром, що полягає у вимірюванні електропровідності за двома температурами з подальшим визначенням вмісту шуканого компонента. Обґрунтована потреба у новітніх даних щодо електропровідності та теплофізичних характеристик молока і згущених молочних консервів, їх зміни під час виробництва, для підвищення точності технологічних розрахунків та визначення енергоємності виробництва. Установлено прямолинейный характер зависимости электропроводности от температуры, концентрации жира, СОМО и сахарозы. В первых трех случаях электрическая характеристика растет, в последнем - снижается, что связано с тормозящим способностью электронейтральных частиц сахара в перемещении электрических зарядов. На основании комплекса экспериментальных исследований и математической обработки данных разработаны один из возможных подходов к тестированию состав сгущенного молока с сахаром состоит в измерении электропроводности по двум температурам и определения содержания неизвесного компонента. Обоснована потребность в новейших данных по электропроводности и теплофизических характеристик молока и сгущенных молочных консервов, их изменения при производстве, для повышения точности технологических расчетов и определения энергоемкости производства. Established straightforward character depending on the temperature conductivity, concentration of fat and sucrose. In the first three cases, the electrical characteristics of the increases in the latter - is reduced, due to the braking ability of electrically neutral particles of sugar moving electric charges. Based on the set of experimental studies and mathematical data processing developed one possible approach to testing of the sweetened condensed milk, which is to measure the electrical conductivity at two temperatures, followed by determination of the content of the desired component. Substantiates the need for new data on the electrical and thermal characteristics of milk and condensed milk cans, their changes during production, to improve the accuracy of process calculations and determine the energy production. |
|
Date |
2013-04-11T13:51:45Z
2013-04-11T13:51:45Z 1999 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Ромоданова, В. О. Ефективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктів / В. О. Ромоданова, В. С. Смирнов, О. В. Кочубей, О. Г. Мазуренко // Харчова і переробна промисловість. – К., 1999. - № 11-12. – С. 15.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7445 |
|
Language |
other
|
|