Запис Детальніше

Перспективи використання гливи в м’ясних продуктах

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Перспективи використання гливи в м’ясних продуктах
Перспективы использования вешенки в мясных продуктах
Prospects of use of oyster mushrooms in the meat products
 
Creator Корихалова, О. М.
Москалюк, О. Є.
Корихалова, О. Н.
Москалюк, О. Е.
Koryhalova, O.
Moskalyuk, O.
 
Subject їстівний гриб Pleurotus (глива)
білки
незамінні амінокислоти
вітаміни
макро- та мікроелементи
съедобный гриб Pleurotus (вешенка)
белки
незаменимые аминокислоты
витамины
макро – и микроэлементы
edible mushroom Pleurotus (oyster)
proteins
indispensable amino acids
vitamins
macro - and microelements
 
Description В теперішній час в раціоні харчування населення України постає проблема білкового дефіциту. Тому актуальним і перспективним є створення нових видів м’ясних виробів комбінованого складу оздоровчого-профілактичного призначення шляхом введення білоквмісної рослинної сировини, збалансованої за амінокислотним складом, зокрема їстівних грибів Pleurotus (глива).
В білках плодових тіл гливи виявлено 18 амінокислот, вісім з яких - незамінні. Домінуючими є лізин, триптофан, треонін і валін. Глива містить 20 % вуглеводів, багата вітамінами (С, РР, В1, В2, В3, В6, С, D, Е). Відзначається високим вмістом макро - і мікроелементів (К, Р, Na, Ca, Mg, S, Fe, Zn, Mn), які безпосередньо виконують регуляторну функцію в обміні речовин і є основним матеріалом для кісткової тканини.
Тому використання гливи в м'ясних продуктах свідчить про перспективність вибраного напряму та проведення подальших досліджень для подолання проблеми білкового дефіциту в раціоні харчування.
В настоящее время в рационе питания населения Украины встает проблема белкового дефицита. Поэтому актуальным и перспективным является создание новых видов мясных изделий комбинированного состава оздоровительного-профилактического назначения путем введения белоксодержащего растительного сырья, сбалансированного по аминокислотному составу, в частности съедобных грибов Pleurotus (вешенка).
В белках плодовых тел вешенки выявлено 18 аминокислот, восемь из которых - незаменимы. Доминирующими являются лизин, триптофан, треонин и валин. Вешенка содержит 20 % углеводов, богата витаминами (С, РР, В1, В2, В3, В6, Н, D, Е). Отмечается высоким содержанием макро - и микроэлементов (К, Г, Na, Ca, Mg, S, Fe, Zn, Mn), которые непосредственно выполняют регуляторную функцию в обмене веществ и является основным материалом для костной ткани.
Поэтому использование вешенки в мясных продуктах свидетельствует о перспективности выбранного направления и проведение дальнейших исследований для преодоления проблемы белкового дефицита в рационе питания.
At the present time in the diet of the population of Ukraine faces the problem of protein deficiency. Therefore, relevant and promising is the creation of new kinds of meat products combined personnel of health-improving and prophylactic by introducing белоксодержащего vegetable raw materials, balanced amino acid composition, in particular of edible fungi fungi (oyster).
The protein fruit bodies of oyster mushroom found 18 amino acids, eight of which are irreplaceable. Dominant are lysine, tryptophan, threonine and valine. The oyster contains 20 % carbohydrates, rich in vitamins (C, PP, B1, B2, B3, B6, N, D, E). It is noted a high content of macro - and microelements (K, G, Na, Ca, Mg, S, Fe, Zn, Mn), which directly perform a regulatory function in the exchange of substances and is the main material for bone tissue.
Therefore, the use of oyster mushroom in meat products testifies about the prospects of the chosen direction and conduct further research to address the problem of protein deficiency in the diet.
 
Date 2013-04-23T08:36:27Z
2013-04-23T08:36:27Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Корихалова, О. М. Перспективи використання гливи в м’ясних продуктах / О. М. Корихалова, О. Є. Москалюк // Технічні науки : стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей : програма і матеріали другої міжнародної науково-технічної конференції, 20-21 березня 2013. – С. 66-67.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7609
 
Language other