Запис Детальніше

Обгрунтування та вивчення можливості використання м’яса дикого кабана в технології м’ясопродуктів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Обгрунтування та вивчення можливості використання м’яса дикого кабана в технології м’ясопродуктів
Обоснование и изучение возможности использования мяса дикого кабана в технологии мясопродуктов
Rationale and study the possibility of use of meat of wild boar in the technology of meat products
 
Creator Пешук, Л. В.
Штик, І. І.
Москалюк, О. Є.
Пешук, Л. В.
Штык, И. И.
Москалюк, О. Е.
Peshuk, L.
Shteak, I.
Moskalyuk, O.
 
Subject м’ясо дикого кабана
ковбасні вироби
напівфабрикати
делікатеси
шинки
хімічний склад
мяса дикого кабана
колбасные изделия
полуфабрикаты
деликатесы
ветчины
химический состав
the meat of wild boar sausage products
semifinished products
delicacies and ham
the chemical composition
 
Description Ринок вносить серйозні корективи в процес виробництва, ставлячи все нові і нові завдання перед виробниками, створюючи нові технології та розширюючи асортимент. Виробництво делікатесної продукції залежить від вартості сировини. Одним із перспективних напрямків може стати виробництво продукції з нетрадиційних видів сировини - диких тварин.
Метою роботи було дослідити хімічний склад, показники якості та безпеки м’яса дикого кабана, вміст холестерину, водорозчинних вітамінів, мінеральних елементів, амінокислотний та жирнокислотний склад.
Встановлено, що м’ясо дикого кабана в порівнянні з традиційними видами сировини має підвищений вміст білку (22,1±0,9 %), низький вміст ліпідів, достатню кількість вітамінів групи В (особливо В3) та мінеральних елементів, зокрема калію, натрію, магнію, кальцію, цинку і заліза.
Рынок вносит серьезные коррективы в процесс производства, ставя все новые и новые задачи перед производителями, создавая новые технологии и расширяя ассортимент. Производство деликатесной продукции зависит от стоимости сырья. Одним из перспективных направлений может стать производство продукции из нетрадиционных видов сырья - диких животных. Целью работы было исследовать химический состав, показатели качества и безопасности мяса дикого кабана, содержание холестерина, водорастворимых витаминов, минеральных элементов, аминокислотный и жирнокислотный состав. Установлено, что мясо дикого кабана в сравнении с традиционными видами сырья имеет повышенное содержание белка (22,1 минус 0,9 %), низкое содержание липидов, достаточное количество витаминов группы В (особенно В3) и минеральных элементов, в том числе калия, натрия, магния, кальция, цинка и железа.
The market makes serious amendments in the process of production, putting all new and new challenges for producers, creating new technologies and expanding the range of. Production of delicacy products depends on the cost of raw materials. One of the promising directions can be the production of non-traditional kinds of raw materials are wild animals. The aim of the work was to investigate the chemical composition, the indices of the quality and safety of meat of a wild boar, cholesterol, water-soluble vitamins, mineral elements, amino acid and fatty acid composition.
It is established, that the meat of wild boar in comparison with the traditional kinds of raw materials has increased content of protein (22,1 minus 0.9 %), low content of lipids, a sufficient number of b-group vitamins (especially B3) and mineral elements including potassium, sodium, magnesium, calcium, zinc and iron.
 
Date 2013-04-23T08:24:04Z
2013-04-23T08:24:04Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Пешук, Л. В. Обгрунтування та вивчення можливості використання м’яса дикого кабана в технології м’ясопродуктів / Л. В. Пешук, І. І. Штик, О. Є. Москалюк // Технічні науки : стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : матеріали Міжнародної науково-технічної конференції, 23 березня 2012 р. - К. : НУХТ, 2012. – С. 35-36.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7605
 
Language other