Запис Детальніше

Розроблення технології “безглютенового” печива для хво- рих на целіакію

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення технології “безглютенового” печива для хво- рих на целіакію
Разработка технологии “безглютенового” печенья для больных на целиакию
The development of technology of glutenless biscuits for the for patients with coeliac disease
 
Creator Бабіч, О. В.
Бабич, О. В.
Babich, O. V.
 
Subject целіакія
цукровий діабет
гречане
рисове
кукурудзяне борошно
“безглютенове” печиво
целиакия
сахарный диабет
гречневая
рисовая
кукурузная мука
“безглютеновое” печенье
a coeliac disease
a diabetes
a buckwheat
rice
maize
glutenless biscuits
 
Description Робота присвячена розробці технології “безглютенового” печива для хворих на целіакію. Встановлена можливість використання гречаного, рисового, кукурудзяного борошна для виробництва здобного “безглютенового” печива. Встановлено оптимальні параметри рецептурних інгредієнтів печива на основі
гречаного, рисового, кукурудзяного борошна та різних цукрів: цукрози, фруктози, глюкози. Досліджено властивості “безглютенового” борошна та вплив “безглютенового” борошна та цукрози, фруктози, глюкози на процеси тістоутворення та термічної обробки здобного печива на основі вищевказаних видів
борошна та цукрози, глюкози, фруктози. Досліджені органолептичні, фізикохімічні, мікробіологічні показники, сорбційні та десорбційні процеси, які відбуваються під час зберігання здобного “безглютенового” печива. Технологія виготовлення здобного “безглютенового” печива розглянута як велика технологічна система. Розроблено та затверджено рецептури, технологічні інструкції, технічні умови. Нова технологія здобного “безглютенового” печива апробована
у виробничих умовах.
Диссертационная работа посвящена разработке технологи “безглютенового” печенья для больных целиакией. Установлена возможность использования гречневой, кукурузной, рисовой муки для производства сдобного “безглютенового” печенья. Впервые на Украине комплексно решена важная проблема разработки новых видов печенья для больных целиакией и сахарным диабетом
на основе рационального использования “безглютеновой” муки (кукурузной, рисовой, гречневой) и фруктозы, глюкозы, сахарозы. Установлены оптимальные параметры рецептурных ингредиентов печенья на основе гречневой, кукурузной, рисовой разных сахаров: сахарозы, глюкозы, фруктозы
 
Date 2013-04-05T12:35:35Z
2013-04-05T12:35:35Z
2006
 
Type Other
 
Identifier Бабіч, О. В. Розроблення технології "безглютенового" печива для хворих на целіакію: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / НУХТ. - К., 2006. - 19 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7346
 
Language other