Спосіб одержання замороженої молочно-білкової маси (Патент України на винахід № 92842)
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Спосіб одержання замороженої молочно-білкової маси (Патент України на винахід № 92842)
Способ получения замороженной молочно белковой массы (Патент Украины на изобретение № 92842) Method of receipt frozen milk albuminous mass (Patent of Ukraine № 92842) |
|
Creator |
Ковбаса, В. М.
Ковбаса, В. Н. Kovbasa, V. Грек, О. В. Грек, Е. В. Grek, O. Савченко, О. А. Савченко, А. А. Savchenko, O. Тимчук, А. В. Тымчук, А. В. Tymchuk, A. |
|
Subject |
заморожена молочно-білкова маса
замороженная молочно-белковая масса frozen milk albuminous mass структуруючі речовини структурирующие вещества structure-formings matters екструдат рису экструдат риса extrudate rice заморожування замораживание freezings |
|
Description |
Спосіб одержання замороженої молочно-білкової маси, що передбачає введення структуруючих речовин, теплову, механічну і холодильну обробку, який відрізняється тим, що як структуруючу речовину використовують екструдат рису в кількості 4-8 %, подрібнений до стану борошна, що пройшов набухання у сироватці у співвідношенні 1:2-1:4 за температури 35 °С-40 °С, теплову обробку проводять при перемішуванні за температури 72 °С-76 °С протягом 2-3 хвилин з наступним охолодження до 18 °С-20 °С, після чого одержану суміш екструдату рису з сироваткою вносять у кисломолочний сир та здійснюють механічну обробку шляхом перемішування протягом 5-8 хвилин з подальшим охолодженням до температури 2 °С - 6 °С і витримкою протягом 4-8 годин, а заморожування здійснюють до температури (-18 ÷ -20) °С.Способ получения замороженной молочно белковой массы, которая предусматривает введение структурирующих веществ, тепловую, механическую и холодильную обработку, который отличается тем, что как структурирующее вещество используют экструдат риса в количестве 4-8 %, измельченный к состоянию муки, который прошел набухание в сыворотке в соотношении 1:2-1:4 при температуре 35 - 40 °С, тепловую обработку проводят при перемешивании при температуре 72 °С-76 °С в течение 2-3 минут со следующим охлаждением до 18 °С-20 °С, после чего полученную смесь экструдата риса с сывороткой вносят в творог и осуществляют механическую обработку путем перемешивания в течение 5-8 минут с последующим охлаждением до температуры 2 °С - 6 °С и выдержкой в течение 4-8 часов, а замораживание осуществляют до температуры (-18 -20) °С.Method of receipt frozen milk albuminous mass, which foresees introduction of structure-formings matters, thermal, mechanical and refrigeration treatment, which differs that as a structure-forming matter is used extrudate rice in the amount of 4-8 %, ground up to the state of flour, which held swelling in serum in the ratio 1:2-1:4 at temperatures 308-313 К, thermal treatment is conducted with interfusion at temperatures 345-349 К during 2-3 minutes with the following cooling to 291-293 К, the whereupon got mixture of extrudate rice with serum is brought in the cottage-cheese and carry out tooling by interfusion during 5-8 minutes with the subsequent cooling to the temperature 275 - 279 К and delayed 4-8 hours, and freezings are carried out to the temperature (255 -253) К.
|
|
Date |
2013-03-04T15:10:18Z
2013-03-04T15:10:18Z 2010 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Патент України на винахід № 92842, МПК А 23С 23/00. Спосіб одержання замороженої молочно-білкової маси / В.М. Ковбаса, О. В. Грек, О. А. Савченко, А. В. Тимчук.- а 2009 04940; заявл. 19.05.2009; опубл. 10.12.2010, Бюл. № 23.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6729 |
|
Language |
other
|
|