Запис Детальніше

Спосіб одержання замороженої молочно-білкової маси (Патент України на винахід № 92842)

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб одержання замороженої молочно-білкової маси (Патент України на винахід № 92842)
Способ получения замороженной молочно белковой массы (Патент Украины на изобретение № 92842)
Method of receipt frozen milk albuminous mass (Patent of Ukraine № 92842)
 
Creator Ковбаса, В. М.
Ковбаса, В. Н.
Kovbasa, V.
Грек, О. В.
Грек, Е. В.
Grek, O.
Савченко, О. А.
Савченко, А. А.
Savchenko, O.
Тимчук, А. В.
Тымчук, А. В.
Tymchuk, A.
 
Subject заморожена молочно-білкова маса
замороженная молочно-белковая масса
frozen milk albuminous mass
структуруючі речовини
структурирующие вещества
structure-formings matters
екструдат рису
экструдат риса
extrudate rice
заморожування
замораживание
freezings
 
Description Спосіб одержання замороженої молочно-білкової маси, що передбачає введення структуруючих речовин, теплову, механічну і холодильну обробку, який відрізняється тим, що як структуруючу речовину використовують екструдат рису в кількості 4-8 %, подрібнений до стану борошна, що пройшов набухання у сироватці у співвідношенні 1:2-1:4 за температури 35 °С-40 °С, теплову обробку проводять при перемішуванні за температури 72 °С-76 °С протягом 2-3 хвилин з наступним охолодження до 18 °С-20 °С, після чого одержану суміш екструдату рису з сироваткою вносять у кисломолочний сир та здійснюють механічну обробку шляхом перемішування протягом 5-8 хвилин з подальшим охолодженням до температури 2 °С - 6 °С і витримкою протягом 4-8 годин, а заморожування здійснюють до температури (-18 ÷ -20) °С.Способ получения замороженной молочно белковой массы, которая предусматривает введение структурирующих веществ, тепловую, механическую и холодильную обработку, который отличается тем, что как структурирующее вещество используют экструдат риса в количестве 4-8 %, измельченный к состоянию муки, который прошел набухание в сыворотке в соотношении 1:2-1:4 при температуре 35 - 40 °С, тепловую обработку проводят при перемешивании при температуре 72 °С-76 °С в течение 2-3 минут со следующим охлаждением до 18 °С-20 °С, после чего полученную смесь экструдата риса с сывороткой вносят в творог и осуществляют механическую обработку путем перемешивания в течение 5-8 минут с последующим охлаждением до температуры 2 °С - 6 °С и выдержкой в течение 4-8 часов, а замораживание осуществляют до температуры (-18 -20) °С.Method of receipt frozen milk albuminous mass, which foresees introduction of structure-formings matters, thermal, mechanical and refrigeration treatment, which differs that as a structure-forming matter is used extrudate rice in the amount of 4-8 %, ground up to the state of flour, which held swelling in serum in the ratio 1:2-1:4 at temperatures 308-313 К, thermal treatment is conducted with interfusion at temperatures 345-349 К during 2-3 minutes with the following cooling to 291-293 К, the whereupon got mixture of extrudate rice with serum is brought in the cottage-cheese and carry out tooling by interfusion during 5-8 minutes with the subsequent cooling to the temperature 275 - 279 К and delayed 4-8 hours, and freezings are carried out to the temperature (255 -253) К.
 
Date 2013-03-04T15:10:18Z
2013-03-04T15:10:18Z
2010
 
Type Other
 
Identifier Патент України на винахід № 92842, МПК А 23С 23/00. Спосіб одержання замороженої молочно-білкової маси / В.М. Ковбаса, О. В. Грек, О. А. Савченко, А. В. Тимчук.- а 2009 04940; заявл. 19.05.2009; опубл. 10.12.2010, Бюл. № 23.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6729
 
Language other