Запис Детальніше

Розробка технології бактеріальних препаратів із залученням Lactobacillus сasei ssp. сasei для виробництва функціональних молочних напоїв

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка технології бактеріальних препаратів із залученням Lactobacillus сasei ssp. сasei для виробництва функціональних молочних напоїв
Разработка технологии бактериальных препаратов с использованием Lactobacillus сasei ssp. сasei для производства функциональных молочных напитков
Development of bacterial preparations technology using Lactobacillus casei ssp. casei for the production of functional milk drinks
 
Creator Науменко, О. В.
Науменко, О. В.
Naumenko, O. V.
 
Subject біотехнологія
функціональний напій
селекція
протопласт
бактеріальний препарат
биотехнология
селекция
протопласт бактериальный препарат
функциональный напиток
functional drink
biotechnology
selection
L. casei ssp. casei
protoplast
bacterial preparation
 
Description Проведено цілеспрямований відбір з природних джерел штамів молочнокислих бактерій за критеріями функціональної активності та технологічності. Вперше застосовано техніку одержання та регенерації протопластів для селекції штаму лактобацил зі зниженою енергією кислотоутворення.
Створено нові для України бактеріальні композиції із залученням біологічно активної культури L. сasei ssp. сasei. Опрацьовано режими та параметри
технологічного процесу виробництва бактеріальних препаратів ЛТС і ЛТС-Н для функціонального кисломолочного напою Мілєніум. Досягнуто подовження гарантованого терміну придатності продукту Мілєніум до 14 діб шляхом
застосування селекціонованого штаму ацидофільної палички зі зниженою енергією кислотоутворення.
В результате целенаправленной селекции по критериям функциональной активности и технологичности выделено 3 промышленно ценных штамма молочнокислых бактерий L. сasei ssp. сasei 302, L. аcidophilus 35, S. salivarius ssp.
thermophilus 21. Показано, что штамм L. сasei ssp. сasei 302, выделенный из кишечника человека, характеризуется повышенной антагонистической и
холестеразной активностью. Впервые с помощью техники получения и регенерации протопластов селекционирован штамм L. аcidophilus 21 с низкой
энергией кислотообразования и высокими адгезионными свойствами.
The sorting through lactobacteria strains (by criteria of functional activity and
technological effectiveness) from natural sources was conducted. The technique of
protoplasts getting and regeneration for the selection of lactobacillus cultures with
reduced acidity energy was used for the first time. New for Ukraine bacterial compositions using biologically active culture L. casei
ssp. casei were created. Procedures and parametres of technological process of bacterial
preparations LTS and LTS-N production for functional lactic acid drink Millenium were
created. It was reached an extension of Millenium product shelf-life to 14 days by using
selected acidophillus bacillus culture with reduced acidity energy. In laboratory and
clinical studies it was proved functional activity of the developed bacterial preparations
and products fermented by them. Industrial approbation of bacterial preparations LTS
and LTS-N approved their suitability for use as preparations of direct insertion, for
products high quality maintenance and their compliance with normative documentation
requirements.
 
Date 2013-04-03T12:51:42Z
2013-04-03T12:51:42Z
2005
 
Type Other
 
Identifier Науменко, О. В. Розробка технології бактеріальних препаратів із залученням Lactobacillus casei ssp. casei для виробництва функціональних молочних напоїв: автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7236
 
Language other