Запис Детальніше

Сучасні інструментальні матеріали у машинобудуванні

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Сучасні інструментальні матеріали у машинобудуванні
 
Creator Залога, Вільям Олександрович
Залога, Вильям Александрович
Zaloha, Viliam Oleksandrovych
Гончаров, Володимир Дмитрович
Гончаров, Владимир Дмитриевич
Honcharov, Volodymyr Dmytrovych
Залога, Ольга Олександрівна
Залога, Ольга Александровна
Zaloha, Olha Oleksandrivna
 
Subject інструментальні матеріали
инструментальные материалы
машинобудування
машиностроение
 
Description Наведена інформація про інструментальні матеріали (вимоги, що ставляться до них; класифікація як за їх властивостями, так і за групами застосування (за ISO); їх структура (кристалічна будова), способи отримання та експлуатаційні показники в кожній групі та ін.). У посібнику наведені рекомендації щодо вибору різних інструментальних матеріалів залежно від способу та умов оброблення різанням і розглянуті тенденції їх удосконалення, в т. ч. шляхом застосування зносостійких покриттів; питання для самоперевірки (у кожному розділі), а також наведені методичні вказівки з вивчення теми «Інструментальні матеріали» і типові тести для самоперевірки і модульного контролю знань.
Навчальний посібник може бути використаний під час вивчення теми «Інструментальні матеріали» з дисциплін «Технологія конструкційних матеріалів і матеріалознавство», «Матеріалознавство у машинобудуванні», «Теорія різання» та ін. студентами всіх спеціальностей, які навчаються за напрямами «Машинобудування» та «Інженерна механіка», і може бути корисний студентам машинобудівних спеціальностей старших курсів під час курсового та дипломного проектувань. Методичною і довідковою інформацією, наведеною у посібнику, можуть користуватися й інженерно-технічні працівники у процесі вирішення конкретних виробничих завдань.
 
Publisher Вид-во СумДУ
 
Date 2013-05-13T10:37:35Z
2013-05-13T10:37:35Z
2013
 
Type Schoolbook
 
Identifier Залога, В.О. Сучасні інструментальні матеріали у машинобудуванні [Текст]: навч. посіб. / В.О. Залога, В.Д. Гончаров, О.О. Залога. - Суми: СумДУ, 2013. - 371 с. - Гриф МОН
978-966-657-469-8
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/30562
 
Language uk