Стійкість кольору варених ковбас
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Стійкість кольору варених ковбас
Устойчивость цвета вареных колбас Stability color boiled sausages |
|
Creator |
Осейко, М. І.
Осейко, Н. И. Oseyko, M. Страшинський, І. М. Страшинский, И. М. Strashynskyi, I. Гончаров, Г. І. Гончаров, Г. И. Goncharov, G. |
|
Subject |
нітрозопігменти
нитрозопигменты nitrozo pigments кольороутворення м’ясна сировина величина рН варені ковбаси фосфатна суміш харчова композиція цветообразование мясное сирьё показатель рН вареные колбасы фосфатная смесь пищевая композиция formation of color raw meat pH boiled sausage phosphate mixture food composition |
|
Description |
Утворення нітрозопігментів у м’ясопродуктах, зокрема варених ковбасах, залежить від реакції середовища і уповільнюється внаслідок зсуву величини рН м’ясної системи в лужний бік. Для дослідження стійкості кольору нами запропонована модифікована методика визначення спектрофотометричних характеристик зрізів м’ясопродуктів після їх експозиції.
Образование нитрозопигментов у мясопродуктах, в частности вареных колбасах, зависит от реакции среды и уменьшается вследствии сдвига показателя рН мясной системы в щёлочную сторону. Для исследования устойчивости цвета мы предложили модифицированную методику определения спектрофотометрических характеристик срезов мясопродуктов после их экспозиции. Formation nitrozo-pigments in meat products, including in boiled sausages, depends on the reaction medium and be slowing due to the shift in the pH value of the meat to the alkaline side. To investigate the stability of the color, we proposed a modified spectrophotometric method of determining the characteristics of meat products slices after exposure. |
|
Date |
2012-12-17T13:52:46Z
2012-12-17T13:52:46Z 2004 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Осейко, М.
Стійкість кольору варених ковбас / М. Осейко, І. Страшинський, Г. Гончаров // Харчова і переробна промисловість. — 2004. — № 6(298). — С. 20-21.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4478 |
|
Language |
other
|
|