Запис Детальніше

Вплив свинцю ацетату на стан пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив свинцю ацетату на стан пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання
 
Creator Петринич, Володимир Володимирович
 
Subject ацетилювання
свинцю ацетат
окиснювальна модифікація білків
пероксидне окиснення ліпідів
антиоксидантний захист
 
Description Вивчено показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання та дози введення. Встановлено, що при введенні свинцю ацетату в дозах 2,5 мг/кг (1/100 ДЛ50 ) та 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50 ) в крові статевозрілих щурів як з "повільним" так і з "швидким" типами ацетилювання спостерігалося зростання показників ПОЛ, ОМБ, різноспрямовані зміни АОЗ, а у печінці - зниження ПОЛ, ОМБ та АОЗ.
Кафедра анестезіології та реаніматології
 
Date 2013-05-13T11:37:01Z
2013-05-13T11:37:01Z
2012
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6479
 
Language other
 
Format application/pdf