Стабілізаційні системи у виробництві молочних продуктів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Стабілізаційні системи у виробництві молочних продуктів
Стабилизационные системы в производстве молочных продуктов Stabilization system in the production of dairy products |
|
Creator |
Ромоданова, В. О.
Ромоданова, В. А. Romodanova, V. Ющенко, Н. М. Ющенко, Н. М. Yuschenko, N. Кочубей-Литвиненко, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. В. Kochubey-Lytvynenko, O. Фещенко, Г. П. Фещенко, Г. П. Feschenko, G. |
|
Subject |
стабілізаційні системи
модифікований крохмаль желюючий крохмаль екструзійний і фосфатний крохмаль карбоксиметилцелюлоза розчинення в’язкість, плинність стабилизаторы модифицированный крахмал желирующий крахмал экструзионный и фосфатный крахмал карбоксиметилцеллюлоза растворения вязкость текучесть stabilization systems modified starch gelling starch extruded and phosphate starch carboxymethyl cellulose dissolution viscosity fluidity |
|
Description |
Наведено результати досліджень можливості використання в технологіях молочних продуктів стабілізаторів: желюючих крохмалів екструзійного та фосфатного, створених кафедрою цукристих речовин НУХТ, і карбоксиметилцелюлози (КМЦ) модифікацій АЕ 1985, АЕ 2785, АЕ 2985 (виробництва «Акzо Nobel» (Нідерланди). Досліджено умови їх розчинення в різних розчинниках (вода, незбиране молоко), визначено в’язкість і плинність розчинів стабілізаторів різних концентрацій від 0,3 до 1,5 % для КМЦ та від 0,8 до 3,0 % для модифікованих крохмалів. Встановлені раціональні дози введення вказаних стабілізаторів. Приведены результаты исследований возможности использования в технологиях молочных продуктов стабилизаторов: желирующих крахмалов экструзионного и фосфатного, созданных кафедрой сахаристых веществ НУПТ, и карбоксиметилцеллюлозы (КМЦ) модификаций АЕ 1985 АЕ 2785, АЕ 2985 (производства «Акzо Nobel» (Нидерланды). Исследованы условия их растворения в различных растворителях (вода, цельное молоко), определены вязкость и текучесть растворов стабилизаторов различных концентраций от 0,3 до 1,5% для КМЦ и от 0,8 до 3,0% для модифицированных крахмалов. Установлены рациональные дозировки указанных стабилизаторов. One presented research results of the potential application of the following stabilizers in the dairy product technologies: gelling starch, extruded and phosphate starch, developed by the Sugar Materials Department of NUFT and carboxymethylcellulose (CMC) with modifications of АЕ 1985 АЕ 2785, АЕ 2985 (“Akzo Nobel” (Netherland) production). Conditions of their dissolving in different solvents (water, whole milk) are researched and one determined viscosity and fluidity of the stabilizer solutions with different concentrations ranging from 0.3% to 1.5% for CMC and from 0.8% to 3.0% for modified starches. Efficient rates of the injection for the mentioned stabilizers were determined. |
|
Date |
2013-05-14T10:09:01Z
2013-05-14T10:09:01Z 2001 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Стабілізаційні системи у виробництві молочних продуктів / В. О. Ромоданова, Н. М. Ющенко, О. В. Кочубей-Литвиненко та ін. // Наукові праці УДУХТ. – 2001. – № 10. - С. 47.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7765 |
|
Language |
other
|
|