Вплив первинної термообробки на якість кисломолочних напоїв
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив первинної термообробки на якість кисломолочних напоїв
Влияние первичной термообработки на качество кисломолочных напитков Impact of primary heat treatment on the quality of fermented milk drinks |
|
Creator |
Фещенко, Г. П.
Фещенко, Г. П. Feschenko, G. Кочубей-Литвиненко, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. В. Kochubey-Lytvynenko, O. |
|
Subject |
молоко
кисломолочні напої термізація синерезис термостійкість кислотність в’язкість молоко кисломолочные напитки термизация термостойкость кислотность вязкость синерезис milk fermented milk drinks thermization thermal stability acidity viscosity syneresis |
|
Description |
Досліджено вплив термізації, проведеної за різних температур, на кислотність та термостійкість вихідного молока. Встановлено раціональний режим термізації при виробництві молочних продуктів, зокрема кисломолочних напоїв. Наведено фізико-хімічні показники кисломолочних напоїв, виготовлених з термізованої сировини (в’язкість, синерезис, титрована кислотність). Виявлено позитивний вплив термізації на якість кисломолочних напоїв та їх здатність до тривалого зберігання. Исследовано влияние термизации, проведенной при различных температурах, на кислотность и термостойкость исходного молока. Установлено рациональный режим термизации при производстве молочных продуктов, в частности кисломолочных напитков. Приведены физико-химические показатели кисломолочных напитков, изготовленных из термизированного сырья (вязкость, синерезис, титруемая кислотность). Выявлено положительное влияние термизации на качество кисломолочных напитков и их способность к длительному хранению. Subject of the research is a thermization impact carried out at different temperatures on acidity and thermal stability of the original milk. It is determined the efficient thermization conditions for the dairy products manufacturing in particular for fermented milk drinks. One presented physical and chemical features of the fermented milk drinks produced from thermized raw materials (viscosity, syneresis, titratable acidity). Positive impact of thermization on the quality of fermented milk drinks and their ability for long-term storage was revealed. |
|
Date |
2013-05-14T11:32:18Z
2013-05-14T11:32:18Z 2002 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Фещенко, Г. П. Вплив первинної термообробки на якість кисломолочних напоїв / Г. П. Фещенко, О. В. Кочубей-Литвиненко // Промышленная теплотехника. – 2002. – Дод. до № 4 (т. 24). - С. 44-46.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7767 |
|
Language |
other
|
|