Запис Детальніше

Вплив первинної термообробки на якість кисломолочних напоїв

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив первинної термообробки на якість кисломолочних напоїв
Влияние первичной термообработки на качество кисломолочных напитков
Impact of primary heat treatment on the quality of fermented milk drinks
 
Creator Фещенко, Г. П.
Фещенко, Г. П.
Feschenko, G.
Кочубей-Литвиненко, О. В.
Кочубей-Литвиненко, О. В.
Kochubey-Lytvynenko, O.
 
Subject молоко
кисломолочні напої
термізація
синерезис
термостійкість
кислотність
в’язкість
молоко
кисломолочные напитки
термизация
термостойкость
кислотность
вязкость
синерезис
milk
fermented milk drinks
thermization
thermal stability
acidity
viscosity
syneresis
 
Description Досліджено вплив термізації, проведеної за різних температур, на кислотність та термостійкість вихідного молока. Встановлено раціональний режим термізації при виробництві молочних продуктів, зокрема кисломолочних напоїв.
Наведено фізико-хімічні показники кисломолочних напоїв, виготовлених з термізованої сировини (в’язкість, синерезис, титрована кислотність).
Виявлено позитивний вплив термізації на якість кисломолочних напоїв та їх здатність до тривалого зберігання.
Исследовано влияние термизации, проведенной при различных температурах, на кислотность и термостойкость исходного молока. Установлено рациональный режим термизации при производстве молочных продуктов, в частности кисломолочных напитков.
Приведены физико-химические показатели кисломолочных напитков, изготовленных из термизированного сырья (вязкость, синерезис, титруемая кислотность).
Выявлено положительное влияние термизации на качество кисломолочных напитков и их способность к длительному хранению.
Subject of the research is a thermization impact carried out at different temperatures on acidity and thermal stability of the original milk. It is determined the efficient thermization conditions for the dairy products manufacturing in particular for fermented milk drinks.
One presented physical and chemical features of the fermented milk drinks produced from thermized raw materials (viscosity, syneresis, titratable acidity).
Positive impact of thermization on the quality of fermented milk drinks and their ability for long-term storage was revealed.
 
Date 2013-05-14T11:32:18Z
2013-05-14T11:32:18Z
2002
 
Type Article
 
Identifier Фещенко, Г. П. Вплив первинної термообробки на якість кисломолочних напоїв / Г. П. Фещенко, О. В. Кочубей-Литвиненко // Промышленная теплотехника. – 2002. – Дод. до № 4 (т. 24). - С. 44-46.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7767
 
Language other