Запис Детальніше

Формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості
Формирование информационного обеспечения в системе управления предприятий хлебопекарной промышленности
Providing of the management system of the enterprises in bakery industry with the informational support
 
Creator Птіцина, Л. А.
Птицына, Л. А.
Ptitsyna, L.
 
Subject хлібопекарська промисловість
інформація
інформаційне забезпечення
система управління підприємств
хлебопекарная промышленность
информация
информационное обеспечение
система управления предприятий
baking industry
information
information support
value management
efficiency
formation
 
Description У роботі розроблено теоретичні положення та практичні рекомендації для формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості. Уточнено концептуальні підходи до визначення сутності та особливостей формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємством. Класифіковано вимоги до інформації та інформаційного забезпечення процесу прийняття управлінських рішень підприємств хлібопекарської промисловості і обґрунтовано доцільність їх дотримання в процесі формування управлінських рішень. Сформовано принципи раціональної організації документообігу на підприємстві. Оцінено інформаційне забезпечення підприємств хлібопекарської промисловості України та визначено рівень впливу внутрішніх і зовнішніх чинників на стан системи управління. Запропоновано науково – методичний підхід до побудови дескриптивної моделі інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості. Удосконалено практичні рекомендації щодо адаптування системи збалансованих показників через побудову макету її функціонування до галузевих особливостей підприємств хлібопекарської промисловості. Запропоновано методичний підхід до встановлення системи показників якості стратегічного та інформаційного компонентів інформаційного забезпечення. Сформовано методичні положення з порядку оцінки економічного ефекту від впровадження запропонованих заходів щодо удосконаленні інформаційного забезпечення в системі управління. В работе разработаны теоретические положения и практические рекомендации для формирования информационного обеспечения в системе управления предприятий хлебопекарной промышленности. Уточнены концептуальные подходы к определению сущности и особенностей формирования информационного обеспечения в системе управления предприятием. Классифицированы требования к информации и информационного обеспечения процесса принятия управленческих решений предприятий хлебопекарной промышленности и обоснована целесообразность их соблюдения в процессе формирования управленческих решений. Сформирован принципы рациональной организации документооборота на предприятии. Оценено информационное обеспечение предприятий хлебопекарной промышленности Украины и определен уровень влияния внутренних и внешних факторов на состояние системы управления. Предложены научно - методический подход к построению дескриптивной модели информационного обеспечения в системе управления предприятий хлебопекарной промышленности. Усовершенствована практические рекомендации по адаптации системы сбалансированных показателей путем построения макета ее функционирования отраслевых особенностей предприятий хлебопекарной промышленности. Предложен методический подход к установлению системы показателей качества стратегического и информационного компонентов информационного обеспечения. Сформирован методические положения по порядку оценки экономического эффекта от внедрения предложенных мероприятий по совершенствовании информационного обеспечения в системе управления. In the work the theoretical principles and practical guidelines for the formation of an information management system of enterprises baking industry. Specified conceptual approaches to determining the nature and characteristics of the formation of information security in the enterprise management system. Classified information requirements and information support management decision making enterprises baking industry and expediency of their enforcement in the process of making. Formed principles of rational organization of documents in the enterprise. Reviewed information for businesses Ukraine baking industry and defined the level of influence of internal and external factors on the state of the control system. A scientific - methodical approach to building a descriptive model of information provision in the management of enterprises baking industry. Practical recommendations for improved adaptation of the balanced scorecard model by building its operation to industry features enterprise bakery industry. The methodical approach to setting scorecard as a strategic component of information and information security. Formed methodological status of the order assessing the economic impact of the introduction of the proposed measures for the improvement of information management system.
 
Date 2013-05-15T09:43:14Z
2013-05-15T09:43:14Z
2013
 
Identifier Птіцина, Л. А. Формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості:автореф. дис... канд. екон. наук : 08.00.04 / НУХТ. – К., 2013.– 22 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7799
 
Language other