Запис Детальніше

Дослідження можливості використання кавітаційного емульсора у виробництві кисломолочних продуктів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження можливості використання кавітаційного емульсора у виробництві кисломолочних продуктів
Исследование возможности использования кавитационного емульсора в производстве кисломолочных продуктов
Research on potential application of cavitation emulsifier in production of fermented milk products
 
Creator Фещенко, Г. П.
Фещенко, Г. П.
Feschenko, G.
Поліщук, Г. Є.
Полищук, Г. Е.
Polischuk, G. E.
Кочубей-Литвиненко, О. В.
Кочубей-Литвиненко, О. В.
Kochubey-Lytvynenko, O.
 
Subject кисломолочні напої
термізація
кавітаційний емульсор
кавітаційне оброблення
кисломолочные напитки
термизация
кавитационный емульсор
кавитационная обработка
fermented milk drinks
thermization
cavitation emulsifier
cavitation processing
 
Description Вивчено зміну фізико-хімічних показників молока після термізації та оброблення на кавітаційному емульсорі, розробленому фірмою ОАО КСПКБ “МеНас” (Київ).
Доведено доцільність впровадження у виробництво кисломолочних напоїв кавітаційного оброблення з огляду на його позитивний вплив на якість молока та готової продукції та енергозбереження. Потреба кавітаційного емульсора в електроенергії в 3 рази менша за потреби гомогенізатора клапанного типу.
Изучено изменение физико-химических показателей молока после термизации и обработки на кавитационном емульсоре, разработанном фирмой ОАО КСПКБ "МеНас" (Киев).
Доказана целесообразность внедрения в производство кисломолочных напитков кавитационной обработки учитывая его положительное влияние на качество молока и готовой продукции и энергосбережения. Потребность кавитационного емульсора в электроэнергии в 3 раза меньше потребности гомогенизатора клапанного типа.
One researched a change in physical and chemical indicators of milk after thermization and processing on caviation emulsifier assembled by the PJSC KSPKB “MeNas” (Kyiv).
It is proved the applicability of caviation processing in production of fermented milk products given its favorable impact on quality of milk and finished goods as well as energy savings. Cavitation emulsifier consumes energy three times less comparing to valve homogenizer.
 
Date 2013-05-15T11:20:04Z
2013-05-15T11:20:04Z
2004
 
Type Article
 
Identifier Фещенко, Г. П. Дослідження можливості використання кавітаційного емульсора у виробництві кисломолочних продуктів / Г. П. Фещенко, О. В. Кочубей, Г. Є. Поліщук // Харчова промисловість. - 2004. - Вип. 3. – С. 75-76.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7806
 
Language other