Запис Детальніше

Удосконалення технологічного процесу попередньої дефекації дифузійного соку шляхом моделювання та оптимізації

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технологічного процесу попередньої дефекації дифузійного соку шляхом моделювання та оптимізації
Усовершенствование технологического процесса предварительной дефекации диффузионного сока путем моделирования и оптимизации
Improvement of technological process of preliming due to modeling and optimization
 
Creator Петруша, О. О.
Петруша, О. А.
Petrusha, O.
 
Subject відокремлення
гідродинамічна структура
прогресивна протитечійна переддефекація
моделювання
величина внутрішньої рециркуляції
комплексна технологічна оптимізація
коагуляція
осадження
пересатурування
отделение
прогрессивная противоточная преддефекация
гидродинамическая структура
моделирование
величина внутренней рециркуляции
комплексная технологическая оптимизация
коагуляция
осаждение
пересатури-рование
separation
progressive counter flowing preliming
hydrodynamic structure
modeling
value of internal recirculation
integrated technological improvement
coagulation
sedimentation
presaturation
 
Description У дисертаційній роботі експериментально підтверджено ефективність використання в технологічній схемі очищення дифузійного соку бурякоцукрового виробництва прогресивної протитечійної переддефекації із вертикальним варіантом апаратурного оформлення.
За дослідженнями гідродинамічної структури потоків у експериментальній установці такого переддефекатора розроблені адекватні математичні моделі гідродинамічної структури потоків дифузійного соку і лужного та загальна модель руху обох потоків. Створена макрокінетична модель для визначення ступеня коагуляції білків у вертикальному прогресивному протитечійному переддефекаторі.
Запропоновані заходи для комплексної технологічної оптимізації прогресивної протитечійної переддефекації, які передбачають поруч із визначенням кінцевих оптимальних величини рН та лужності, розрахунок оптимальної кривої підвищення лужності соку по секціях із раціональною величиною внутрішньої рециркуляції 200 % лужного соку у переддефекаторі та введенням осаду карбонату кальцію в зону рН ≈ 9,0…9,3.
Експериментально обґрунтовано спосіб удосконалення технології переддефекації з рециркуляцією у потік дифузійного соку перед переддефекатором 50 % пересатурованого переддефекованого соку, що дозволяє відокремити перед-дефекаційний осад до жорстких умов комбінованої теплогарячої дефекації та підвищити чистоту очищеного соку на 1,3 %.
Промисловими випробуваннями підтверджено ефективність використання модернізованого вертикального переддефекатора у типовій схемі очищення дифузійного соку.
В диссертационной работе экспериментально подтверждена эффективность использования в технологической схеме очистки диффузионного сока свеклосахарного производства прогрессивной противоточной переддефекации с вертикальным вариантом аппаратурного оформления.
По исследованиям гидродинамической структуры потоков в экспериментальной установке такого преддефекатора разработаны адекватные математические модели гидродинамической структуры потоков диффузионного сока и щелочного и общая модель движения обоих потоков. Созданная макрокинетична модель для определения степени коагуляции белков в вертикальном прогрессивном противоточной преддефекатора.
Предложенные меры по комплексной технологической оптимизации прогрессивной противоточной переддефекации, предусматривающие наряду с определением конечных оптимальных величины рН и щелочности, расчет оптимальной кривой повышения щелочности сока по секциям с рациональной величине внутренней рециркуляции 200% щелочного сока в преддефекатора и введением осадка карбоната кальция в зоне рН ≈ 9,0 ... 9,3.
Экспериментально обосновано способ усовершенствования технологии переддефекации с рециркуляцией в поток диффузионного сока перед преддефекатора 50% пересатурованого переддефекованого сока, позволяет отделить пред-дефекационный осадок к жестким условиям комбинированной теплогарячои дефекации и повысить чистоту очищенного сока на 1,3%.
Промышленными испытаниями подтверждена эффективность использования модернизированного вертикального преддефекатора в типовой схеме очистки диффузионного сока. The thesis experimentally confirmed the efficiency of the technological scheme of production of beet sugar juice progressive protytechiynoyi pereddefekatsiyi with vertical option hardware design.
According to research hydrodynamic flow patterns in the experimental setup of the developed pereddefekatora adequate mathematical model of the structure of hydrodynamic flows juice and alkali and general model of motion of both streams. Established macrokinetic model for determining the coagulation of proteins in the vertical progressive protytechiynomu pereddefekatori.
The measures for optimization of complex technological progressive protytechiynoyi pereddefekatsiyi involving close to final determination of optimal pH and alkalinity, the calculation of the optimal curve increasing alkalinity of the juice in the sections of the reasonable value of the internal recycle 200% of alkaline juice in pereddefekatori and the introduction of calcium carbonate precipitate in the zone pH ≈ 9.0 ... 9.3.
Experimentally proved method of improvement of technology pereddefekatsiyi with recirculation flow in juice before pereddefekatorom 50% peresaturovanoho pereddefekovanoho juice to separate pre-defekatsiynyy sediment to harsh environment combined teploharyachoyi defecation and improve the purity of the purified juice by 1.3%.
Industrial tests confirmed the efficiency of the modernized vertical pereddefekatora in a typical circuit juice purification.
 
Date 2013-05-23T07:26:30Z
2013-05-23T07:26:30Z
2013
 
Identifier Петруша, О. О. Удосконалення технологічного процесу попередньої дефекації дифузійного соку шляхом моделювання та оптимізації: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / НУХТ. - К., 2013. - 21 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7883
 
Language other