Запис Детальніше

Вивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряників

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряників
Изучение влияния ржано-солодового экстракта и ферментного препарата на процесс черствения пряников
The study of the influence of rye malt extract and enzyme preparation on the process of cakes staling
 
Creator Ігнатченко, Д. Ю.
Игнатченко, Д. Ю.
Ignatchenko, D.
Фоменко, В. В.
Фоменко, В. В.
Fomenko, V.
Прокопенко, А. Д.
Прокопенко, А. Д.
Prokopenko, A.
Дробот, В. І.
Дробот, В. И.
Drobot, V.
 
Subject заварні пряники
житньо-солодовий екстракт
ферментний препарат Новаміл
крохмальна патока
структура
ретроградація
заварные пряники
ржано-солодовый экстракт
ферментный препарат Новамил
крахмальная патока
структура
ретроградация
scalded cakes
rye-malt extract
enzyme preparation Novamil
starch syrup
structure
retrogradation
 
Description Розглянуто можливість застосування житньо-солодового екстракту (ЖСЕ) у виробництві пряників в дозуванні 20 % до маси борошна замість крохмальної патоки. А також спільного застосування ЖСЕ і ферментного препарату Новаміл 1500 МР з метою уповільнення процесів черствіння заварних пряників. Досліджено зміни в структурі крохмалю методом рентгенофазового аналізу на дифрактометрі. Доведено доцільність застосування РСЕ і ферментного препарату Новаміл 1500 МР. Рассмотрена возможность применения ржано-солодового экстракта (РСЭ) в производстве пряников в дозировке 20 % к массе муки вместо крахмальной патоки. А также совместного применения РСЭ и ферментного препарата Новамил 1500 МГ с целью замедления процессов черствения заварных пряников. Исследованы изменения в структуре крахмала методом рентгенофазового анализа на дифрактометре. Доказана целесообразность применения РСЭ и ферментного препарата Новамил 1500 МГ. The article deals with possibility of using rye malt extract (RME) in the production of cakes at a dosage of 20% by weight of flour, starch syrup instead. As well as the joint use of RME and the enzyme preparation Novamil 1500 mg, with a view to slow the staling process cakes. The changes in the structure of starch by X-ray diffract meter analysis are researched. The expediency of the use of the RME and enzyme preparation Novamil 1500 mg is proved.
 
Date 2013-05-27T11:02:10Z
2013-05-27T11:02:10Z
2009
 
Type Article
 
Identifier Ігнатченко, Д. Ю. Вивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряників / Д. Ю. Ігнатченко, В. В. Фоменко, А. Д. Прокопенко, В. І. Дробот // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. –2009. – № 6 (55). – С. 27-29.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7936
 
Language uk_UK