Математичне моделювання загибелі мікроорганізмів як метод розробки параметрів режиму пастеризації/стерилізації консервованих продуктів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Математичне моделювання загибелі мікроорганізмів як метод розробки параметрів режиму пастеризації/стерилізації консервованих продуктів
Математическое моделирование гибели микроорганизмов как метод разработки параметров режима пастеризации/стерилизации консервированных продуктов Mathematical modeling of the death of microorganisms as a method of the development parameters of the mode of pasteurization/sterilization of canned food |
|
Creator |
Архіпова, Г. І.
Вовк, О. О. Гроза, В. А. Гордієнко, Н. В. Архипова, Г. И. Вовк, О. А. Гроза, В. А. Гордиенко, Н. В. Arkhipova, G. Vovk, O. Groza, V. Gordienko, N. |
|
Subject |
мікроорганізми
микроорганизмы microorganisms консерви пастеризація стерилізація консервы пастеризация стерилизация can food pasteurization sterilization |
|
Description |
Сьогодні в Україні склалася ситуація, коли виробництво консервованої продукції вийшло на якісно новий технічний і технологічний рівні, а розробка режимів стерилізації та контроль їх ефективності законодавчо і методично не врегульовані. Перед виробниками постала гостра проблема розробки режимів пастеризації/стерилізації консервів без використання мікроорганізмів, які б ґрунтувалася на передових закордонних наукових розробках і певному практичному досвіді виробничих підприємств і розробників/постачальників сучасного обладнання для виробництва консервованої продукції. Авторами вперше пропонується модель повної загибелі мікроорганізмів, на основі якої виведені залежності визначення параметрів технологічного процесу пастеризації або стерилізації. Сегодня в Украине сложилась ситуация, когда производство консервированной продукции вышло на ка¬чественно новый технический и технологический уровни, а разработка режимов стерилизации и контроль их эф¬фективности законодательно и методически не урегулированы. Перед производителями встала острая проблема разработки режимов пастеризации/стерилизации консервов без использования микроорганизмов, которая бы базировалась на передовых заграничных научных разработках и определенном практическом опыте производственных предприятий и разработчиков/поставщиков современного оборудования для производства консервированной продукции. Авторами впервые предлагается модель полной гибели микроорганизмов, на основе которой выведены зависи¬мости определения параметров технологического процесса пастеризации или стерилизации. Today there is a situation in Ukraine, when production of canned foodstuffs get up on new high-quality tech¬nical and technological levels, but development of the modes of sterilization and control of their efficiency is not legislatively and methodically well-regulated. Therefore the sharp canned problem of development of the modes of pasteurization/sterilization of canned foods without the use of microorganisms, which would be based on front-rank oversea scientific developments and certain practical experience of production enterprises and developers/suppliers of modern equipment for production of canned foodstuffs. The model of complete death of microorganisms is offered and dependences of determination of parameters of techno¬logical processes of pasteurization/sterilization is shown by the authors. |
|
Date |
2012-03-26T16:18:58Z
2012-03-26T16:18:58Z 2011 |
|
Identifier |
Архіпова, Г. І. Математичне моделювання загибелі мікроорганізмів як метод розробки параметрів режиму пастеризації/стерилізації консервованих продуктів / Г. І. Архіпова, О. О. Вовк, В. А. Гроза, Н. В. Гордієнко // К. : НАУ, 2011
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/517 |
|
Language |
other
|
|