Запис Детальніше

Математичне моделювання загибелі мікроорганізмів як метод розробки параметрів режиму пастеризації/стерилізації консервованих продуктів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Математичне моделювання загибелі мікроорганізмів як метод розробки параметрів режиму пастеризації/стерилізації консервованих продуктів
Математическое моделирование гибели микроорганизмов как метод разработки параметров режима пастеризации/стерилизации консервированных продуктов
Mathematical modeling of the death of microorganisms as a method of the development parameters of the mode of pasteurization/sterilization of canned food
 
Creator Архіпова, Г. І.
Вовк, О. О.
Гроза, В. А.
Гордієнко, Н. В.
Архипова, Г. И.
Вовк, О. А.
Гроза, В. А.
Гордиенко, Н. В.
Arkhipova, G.
Vovk, O.
Groza, V.
Gordienko, N.
 
Subject мікроорганізми
микроорганизмы
microorganisms
консерви
пастеризація
стерилізація
консервы
пастеризация
стерилизация
can food
pasteurization
sterilization
 
Description Сьогодні в Україні склалася ситуація, коли виробництво консервованої продукції вийшло на якісно новий технічний і технологічний рівні, а розробка режимів стерилізації та контроль їх ефективності законодавчо і методично не врегульовані.
Перед виробниками постала гостра проблема розробки режимів пастеризації/стерилізації консервів без використання мікроорганізмів, які б ґрунтувалася на передових закордонних наукових розробках і певному практичному досвіді виробничих підприємств і розробників/постачальників сучасного обладнання для виробництва консервованої продукції.
Авторами вперше пропонується модель повної загибелі мікроорганізмів, на основі якої виведені залежності визначення параметрів технологічного процесу пастеризації або стерилізації.
Сегодня в Украине сложилась ситуация, когда производство консервированной продукции вышло на ка¬чественно новый технический и технологический уровни, а разработка режимов стерилизации и контроль их эф¬фективности законодательно и методически не урегулированы.
Перед производителями встала острая проблема разработки режимов пастеризации/стерилизации консервов без использования микроорганизмов, которая бы базировалась на передовых заграничных научных разработках и определенном практическом опыте производственных предприятий и разработчиков/поставщиков современного оборудования для производства консервированной продукции.
Авторами впервые предлагается модель полной гибели микроорганизмов, на основе которой выведены зависи¬мости определения параметров технологического процесса пастеризации или стерилизации.
Today there is a situation in Ukraine, when production of canned foodstuffs get up on new high-quality tech¬nical and technological levels, but development of the modes of sterilization and control of their efficiency is not legislatively and methodically well-regulated.
Therefore the sharp canned problem of development of the modes of pasteurization/sterilization of canned foods without the use of microorganisms, which would be based on front-rank oversea scientific developments and certain practical experience of production enterprises and developers/suppliers of modern equipment for production of canned foodstuffs. The model of complete death of microorganisms is offered and dependences of determination of parameters of techno¬logical processes of pasteurization/sterilization is shown by the authors.
 
Date 2012-03-26T16:18:58Z
2012-03-26T16:18:58Z
2011
 
Identifier Архіпова, Г. І. Математичне моделювання загибелі мікроорганізмів як метод розробки параметрів режиму пастеризації/стерилізації консервованих продуктів / Г. І. Архіпова, О. О. Вовк, В. А. Гроза, Н. В. Гордієнко // К. : НАУ, 2011
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/517
 
Language other