Запис Детальніше

Стан та проблеми виробництва яловичини в Україні

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Стан та проблеми виробництва яловичини в Україні
Состояние и проблемы производства говядины в Украине
State and problems of production of beef in Ukraine
 
Creator Кутас, О. О.
Кутас, Е. А.
Kutas, O.
 
Subject ринок
виробництво яловичини
м’ясне скотарство
велика рогата худоба
поголів’я худоби
продуктивність тварин
рынок
производство говядины
мясное скотоводство
крупный рогатый скот
поголовье скота
производительность животных
market
production of beef
meat cattle breeding
cattle
total number of livestock of cattle
productivity of animals
 
Description Висвітлено сучасний стан виробництва яловичини в Україні та визначено основні причини зменшення обсягу виробництва. Розглянуто проблеми розвитку даної галузі тваринництва та окреслено напрями їх подолання. Обґрунтовано, що прискорений розвиток спеціалізованого м’ясного скотарства – реальний шлях до збільшення виробництва якісної та дешевої яловичини.

Отражено современное состояние производства говядины в Украине и определено основные причины сокращения объема производства. Рассмотрены проблемы развития данной отрасли животноводства и очерчено направления их преодоления. Обосновано, что ускоренное развитие специализированного мясного скотоводства – реальный путь к увеличению производства качественной и дешевой говядины.

The article is devoted to the analysis of the state of stock-breeding in Ukraine, namely the problems of cattle breeding. The beginning of 1990s was marked with considerable decrease in subsidies to agricultural producers and change in the state policy of animal husbandry support. Political and economical instability of the last twenty years had negative impact on the Ukrainian industrial livestock complex. Gradual transition from large – to small-scale production had negative effect on state and further development of animal husbandry, volume of output, structure of production and consumption of meat and meat products. Cattle stock is constantly reducing and in the last years this reduction menaces the national food supply security. The state fails to curb the reduction of cattle stock. The article deals with the modern situation of production of beef in Ukraine and the principal reasons of the decrease in production. The main problems of this industry are considered, as well as ways to overcome them. It is substantiated that accelerated development of the specialized meat cattle breeding is the real way to increase production of high-quality and cheap beef.
 
Date 2013-05-28T06:39:36Z
2013-05-28T06:39:36Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Кутас, О. О. Стан та проблеми виробництва яловичини в Україні / О. О. Кутас // Наукові праці НУХТ. — 2013. — № 49.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7978