Запис Детальніше

Вивчення ролі емульгаторів у процесі стабілізації харчових штучних емульсій

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вивчення ролі емульгаторів у процесі стабілізації харчових штучних емульсій
Изучение роли эмульгаторов в процессе стабилизации пищевых искусственны хэмульсий
Exploringtheroleofemulsifiersinthestabilizationoffoodemulsionsartificial
 
Creator Поліщук, Г. Є.
Полищук, Г. Е.
Polischuk, G. E.
Грек, О. В.
Грек, Е. В.
Grek, O.
Коровіна, Н. В.
Коровина, Н. В.
Korovina, N.
 
Subject емульгатори
эмульгаторы
emulsifier
емульсії
эмульсии
emulsion
стабілізація
стабилизация
stabilization
поліненасичені жирні кислоти
полиненасыщенные жирне кислоты
polyunsaturatedfattyacids
стійкість
устойчивость
sustainability
рослинні олії
растительные масла
vegetableoils
 
Description У сучасних умовах доцільно збільшувати об'єми виробництва продуктів високої якості за рахунок часткової або повної заміни молочного жиру рослинними оліями, оскільки вони мають підвищену харчову та біологічну цінність.
Результатом проведеної науково-дослідної роботи є ви¬значення найбільш ефективних емульгаторів різної природи та їх оптимальних концентрацій з метою одержання стійких та дрібно¬дисперсних штучних емульсій, На склад та спосіб одержання ему¬льсій з метою їх подальшого використання у виробництві молочних десертів подано заявку на винахід. Використання штучних емуль¬сій передбачене в розробленому авторами проекті нормативної документації на нові види молочних напоїв з оліями.
В современныхусловияхцелесообразноувеличиватьобъемыпроизводствапродуктоввысокогокачества за счетчастичнойилиполнойзамены молочного жирарастительными маслами, посколькуониимеютповышеннуюпищевую и биологическуюценность.
Результатом проведеннойнаучно-исследовательскойработыявляетсяопределениенаиболееэффективныхэмульгаторовразличнойприроды и ихоптимальныхконцентраций с цельюполученияустойчивых и мелкодисперсныхискусственныхэмульсий, На состав и способполученияэмульсий с цельюихдальнейшегоиспользования в производствемолочныхдесертов подана заявка на изобретение. Использованиеискусственныхэмульсийпредусмотрено в разработанном авторами проектенормативнойдокументации на новыевидымолочныхнапитков с маслами.
Inmodernconditionsappropriatetoincreasetheoutputofhighqualityproductsbypartialorcompletereplacementofmilkfatwithvegetableoilsbecausetheyhavehighnutritionalandbiologicalvalue.
Theresultofresearchistodeterminethemosteffectiveemulsifiersofdifferentnatureandtheiroptimalconcentrationsinordertoobtainstableandfineartificialemulsionsonthecompositionandmethodofproducingemulsionsfortheirfurtheruseinthemanufactureofdairydessertsfiledaninvention. Usingartificialemulsionsprovidedtotheauthorsdevelopedprojectdocumentationfornewtypesofmilkdrinkswithoils.
 
Date 2013-03-11T09:31:05Z
2013-03-11T09:31:05Z
2002
 
Type Article
 
Identifier Поліщук, Г. Є. Вивчення ролі емульгаторів у процесі стабілізації харчових штучних емульсій / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Н. В. Коровіна // Збірник наукових праць ХДАУ : Таврійський науковий вісник. – 2002. – № 23. — С. 262-265.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6781
 
Language uk_UK