Вивчення ролі емульгаторів у процесі стабілізації харчових штучних емульсій
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вивчення ролі емульгаторів у процесі стабілізації харчових штучних емульсій
Изучение роли эмульгаторов в процессе стабилизации пищевых искусственны хэмульсий Exploringtheroleofemulsifiersinthestabilizationoffoodemulsionsartificial |
|
Creator |
Поліщук, Г. Є.
Полищук, Г. Е. Polischuk, G. E. Грек, О. В. Грек, Е. В. Grek, O. Коровіна, Н. В. Коровина, Н. В. Korovina, N. |
|
Subject |
емульгатори
эмульгаторы emulsifier емульсії эмульсии emulsion стабілізація стабилизация stabilization поліненасичені жирні кислоти полиненасыщенные жирне кислоты polyunsaturatedfattyacids стійкість устойчивость sustainability рослинні олії растительные масла vegetableoils |
|
Description |
У сучасних умовах доцільно збільшувати об'єми виробництва продуктів високої якості за рахунок часткової або повної заміни молочного жиру рослинними оліями, оскільки вони мають підвищену харчову та біологічну цінність. Результатом проведеної науково-дослідної роботи є ви¬значення найбільш ефективних емульгаторів різної природи та їх оптимальних концентрацій з метою одержання стійких та дрібно¬дисперсних штучних емульсій, На склад та спосіб одержання ему¬льсій з метою їх подальшого використання у виробництві молочних десертів подано заявку на винахід. Використання штучних емуль¬сій передбачене в розробленому авторами проекті нормативної документації на нові види молочних напоїв з оліями. В современныхусловияхцелесообразноувеличиватьобъемыпроизводствапродуктоввысокогокачества за счетчастичнойилиполнойзамены молочного жирарастительными маслами, посколькуониимеютповышеннуюпищевую и биологическуюценность. Результатом проведеннойнаучно-исследовательскойработыявляетсяопределениенаиболееэффективныхэмульгаторовразличнойприроды и ихоптимальныхконцентраций с цельюполученияустойчивых и мелкодисперсныхискусственныхэмульсий, На состав и способполученияэмульсий с цельюихдальнейшегоиспользования в производствемолочныхдесертов подана заявка на изобретение. Использованиеискусственныхэмульсийпредусмотрено в разработанном авторами проектенормативнойдокументации на новыевидымолочныхнапитков с маслами. Inmodernconditionsappropriatetoincreasetheoutputofhighqualityproductsbypartialorcompletereplacementofmilkfatwithvegetableoilsbecausetheyhavehighnutritionalandbiologicalvalue. Theresultofresearchistodeterminethemosteffectiveemulsifiersofdifferentnatureandtheiroptimalconcentrationsinordertoobtainstableandfineartificialemulsionsonthecompositionandmethodofproducingemulsionsfortheirfurtheruseinthemanufactureofdairydessertsfiledaninvention. Usingartificialemulsionsprovidedtotheauthorsdevelopedprojectdocumentationfornewtypesofmilkdrinkswithoils. |
|
Date |
2013-03-11T09:31:05Z
2013-03-11T09:31:05Z 2002 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Поліщук, Г. Є. Вивчення ролі емульгаторів у процесі стабілізації харчових штучних емульсій / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Н. В. Коровіна // Збірник наукових праць ХДАУ : Таврійський науковий вісник. – 2002. – № 23. — С. 262-265.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6781 |
|
Language |
uk_UK
|
|