Запис Детальніше

Дослідження процесу накопичення вуглекислого газу в дріжджовому тісті при бродінні під надлишковим тиском

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження процесу накопичення вуглекислого газу в дріжджовому тісті при бродінні під надлишковим тиском
Исследования процесса накопления углекислого газа в дрожжевом тесте при брожении под избыточным давлением
Studies process of the accumulation of the carbon dioxide in the yeast dough during fermentation under pressure
 
Creator Теличкун, Ю. С.
Теличкун, В. І.
Теличкун, Ю. С.
Теличкун, В. И.
Кравченко, О. І.
Кравченко, А. И.
Telichkun, Yu.
Telichkun, V.
Kravchenko, O. I.
 
Subject екструдування
газонаповнене тісто
надлишковий тиск
эструдирования
газонаполненное тесто
избыточное давление
extruding
gas-filled dough
cylindrical channel
 
Description Вуглекислий газ, який виділяється при бродінні тіста під час вистоювання тістових заготовок, частково іде на збільшення об’єму, частково втрачається в навколишнє середовище.
При бродінні тіста під надлишковим тиском в закритій ємності відсутні втрати газу внаслідок дифузії через стінки пор і весь газ, що виділився розчиняється водою та поглинається білково-колоїдною структурою тіста.

Углекислый газ, который выделяется при брожении теста во время расстойки тестовых заготовок, частично идет на увеличение объема, частично теряется в окружающую среду.
При брожении теста под избыточным давлением в закрытой емкости отсутствуют потери газа в результате диффузии через стенки пор и весь газ, выделившийся растворяется водой и поглощается белково-коллоидной структурой теста.

The carbon dioxide that is produced by fermenting the dough during proofing dough, and is partly to an increase in volume, partially lost to the environment.
During fermentation test at a pressure in a closed vessel is no loss of gas by diffusion through the walls of the pores and all the gas released and absorbed water soluble protein-colloidal structure of the test.
 
Date 2013-05-13T13:36:08Z
2013-05-13T13:36:08Z
2011
 
Type Thesis
 
Identifier Кравченко, О. І. Дослідження процесу накопичення вуглекислого газу в дріжджовому тісті при бродінні під надлишковим тиском / О. І. Кравченко, В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : тези доп. 77-ї наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, 11—12 квітня 2011 р. - К : НУХТ, 2011. - Ч. ІІ. - С. 14.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7753
 
Language other