Запис Детальніше

Комплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропу

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Комплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропу
Комплексная оценка качества натуральных пищевых ароматизаторов из эфирного масла укропа
Сomplex estimation of quality natural food flavorings from essential oil of fennel
 
Creator Чепель, Н. В.
Чепель, Н. В.
Chepel, N.
Фролова, Н. Э.
Фролова, Н. Е.
Frolova, N.
Усенко, В. О.
Усенко, В. А.
Usenko, V.
 
Subject ароматизатори
ароматизаторы
food natural flavor
органолептичні
органолептические
sensorial
фізико – хімічні показники якості
физико - химические показатели качества
physical and chemical indicators of quality
показники безпеки
показатели безопасности
safety indicators a period of storage
 
Description У роботі наведені результати досліджень показників якості харчових ароматизаторів на основі ефірної олії кропу, одержаних способом вакуумного фракціонування ефірних олій та конструюванням складу ароматизаторів із заздалегідь спланованими ароматичними властивостями. За комплексною оцінкою якості визначено їх органолептичні, фізико – хімічні показники якості, показники безпеки та термін придатності, при якому зберігається стабільність хімічного складу та споживчих властивостей, що мають вирішальне значення на конкурентному ринку харчових продуктів.В работе приведены результаты исследований показателей качества пищевых ароматизаторов на основе эфирного масла укропа, полученных способом вакуумного фракционирования эфирных масел и конструированием состава ароматизаторов с заранее спланированными ароматическими свойствами. По комплексной оценке качества определены их органолептические, физико - химические показатели качества, показатели безопасности и срок годности, при котором сохраняется стабильность химического состава и потребительских свойств, имеющих решающее значение на конкурентном рынке пищевых продуктов.Progressive technologies food natural flavors are not used In Ukraine. Existing technologies are based on reception СО2– extracts and essence oils with aromatic characteristics which have aroma of initial raw materials that reduces assortment food natural flavors. Scientists develop technology of processing of essence oils with reception food natural flavors which is based on vacuum distillation of essence oils and structure designing of flavor with use of mathematical modeling. It has been developed two composite flavors from essence oil of fennel and their complex estimation of quality is spent. Physical, sensorial and chemical indicators of quality, indicators of safety and a period of storage are defined.
 
Date 2013-06-03T07:04:07Z
2013-06-03T07:04:07Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Чепель, Н. В. Комплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропу / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко // Харчова наука і технологія. – 2010. – № 1(10). – С. 55-58.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8072
 
Language uk_UK