Обгрунтування принципових основ способу розділення і виділення домішкових оптично активних ізомерів ефірних олій як ароматоформуючих складових натуральних ароматизаторів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Обгрунтування принципових основ способу розділення і виділення домішкових оптично активних ізомерів ефірних олій як ароматоформуючих складових натуральних ароматизаторів
Обоснование принципиальных основ способа разделения и выделения примесных оптически активных изомеров эфирных масел как ароматоформирующих составляющих натуральных ароматизаторов Substantiation of the fundamental principles of the method of separation and allocation of impurity optically active isomers of essential oils as components of the natural flavorings |
|
Creator |
Чепель, Н. В.
Чепель, Н. В. Chepel, N. Фролова, Н. Е. Фролова, Н. Э. Frolova, N. Усенко, В. О. Усенко, В. А. Usenko, V. Науменко, К. А. Науменко, К. А. Naumenko, K. Силка, І. М. Силка, И. Н. Sylka, I. |
|
Subject |
ефірні олії
эфирные масла essential oils домішкові компоненти примесные компоненты admixture components оптично активні ізомери оптически активные изомеры optically active isomers оптична активність оптическая активность optical activity концентрування концентрирование concentration розділення разделение division виділення выделение selection |
|
Description |
Оптично активні ізомери ефірних олій відрізняються між собою як за силою і чистотою аромату, так і за фізіологічними властивостями. На теперішній час відсутні однозначні дані щодо приналежності їх до «d» або «l» оптичного ряду з достовірними органолептичними характеристиками. Для визначення приналежності оптично активних ізомерів ефірних олій до відповідного оптичного ряду необхідно отримати їх у чистому вигляді. Спираючись на міжнародний досвід щодо підходів концентрування, розділення і виділення оптично активних ізомерів, попередні наукові розробки з переробки ефірних олій обґрунтовані наукові основи способів розділення і виділення домішкових оптично активних ізомерів ефірних олій як складових композиційних ароматизаторів, методів визначення їх оптичної активності.Оптически активные изомеры эфирных масел отличаются между собой как по силе и чистоте аромата, так и по физиологическим свойствам. В настоящее время отсутствуют однозначные данные о принадлежности их к «d» или «l» оптического ряду с достоверными органолептическими характеристиками. Для определения принадлежности оптически активных изомеров эфирных масел к определенному оптическому ряда необходимо получить их в чистом виде. Опираясь на международный опыт относительно подходов концентрирования, разделения и выделения оптически активных изомеров, предыдущие научные разработки по переработке эфирных масел обоснованы на научных основах способов разделения и выделения примесных оптически активных изомеров эфирных масел как составляющих композиционных ароматизаторов, методах определения их оптической активности. Optically the active isomers of essential oils differ between itself both after force and cleanness of aroma and after physiology properties. On present synonymous information absent in relation to belong them to «d» or «l» of optical row with reliable sensory descriptions. For determination of belonging optically active isomers of essential oils to the proper optical row it is necessary to get them in a clean kind. Leaning on international experience in relation to approaches of concentration, division, and selection optically of active isomers, previous scientific developments from processing of essential oils are grounded scientific bases of methods of division and selection of admixture optically active isomers of essential oils as component composition flavorings, methods of determination of them optical activity.
|
|
Date |
2013-06-04T07:05:08Z
2013-06-04T07:05:08Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Обгрунтування принципових основ способу розділення і виділення домішкових оптично активних ізомерів ефірних олій як ароматоформуючих складових натуральних ароматизаторів / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко, К. А. Науменко, І. М. Силка // Харчова наука і технологія. – Одеса : ОНАХТ, 2011. – № 1(14). – С. 63-65.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8105 |
|
Language |
uk_UK
|
|