Отримання композиційних харчових натуральних ароматизаторів із ефірної олії кропу
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Отримання композиційних харчових натуральних ароматизаторів із ефірної олії кропу
Получение композиционных натуральных пищевых ароматизаторов из эфирного масла укропа Reception of compositions food flavor from essence oil of dill |
|
Creator |
Чепель, Н. В.
Чепель, Н. В. Chepel, N. Фролова, Н. Е. Фролова, Н. Э. Frolova, N. Усенко, В. О. Усенко, В. А. Usenko, V. |
|
Subject |
ефірні олії
эфирные масла essential oils харчові та натуральні ароматизатори пищевые и натуральные ароматизаторы food and natural flavor фракції вакуумної перегонки фракции вакуумной перегонки fractions of vacuum distillation математичне моделювання математическое моделирование mathematical modeling симплекс-метод симплекс-метод a simplex-method симплекс-матриця симплекс-матрица a simplex-matrix цільова функція целевая функция criterion function |
|
Description |
В статті запропоновано підхід отриманням харчових натуральних ароматизаторів із однієї ефірної олії з використанням симплекс-методу математичного моделювання, що дозволить одержати нові аромати із поширених ароматичних джерел.В статье предложено получение пищевых натуральных ароматизаторов из одного эфирного масла с использованием симплекс-метода математического моделирования, что позволит получить новые ароматы из распространенных ароматических источников.It difficult process of reception food flavor which demands carrying out of researches physical and chemical processes of manufacture as their compound, and It is direct additives. The important technological process of manufacture flavor is the combination of fractions of essence. The simplex-method of mathematical modeling has been applied to optimization of process of drawing up of aromatic compositions. It has been developed a modeling simplex-matrix a sensory mage of the aroma-standard and it is received the criterion function equations. The criterion of criterion function considers componential structure of the aroma-standard, and values of mass parities of fractions of vacuum distillation essence oils were the decision of system of the equations. Five aroma compositions is received from fractions of it.
|
|
Date |
2013-06-04T07:27:28Z
2013-06-04T07:27:28Z 2010 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Чепель, Н. В. Отримання композиційних харчових натуральних ароматизаторів із ефірної олії кропу / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко // Збірник наукових праць ДонНУЕТ. Обладнання та технології харчових виробництв. – 2010. – Вип. 25. – С. 289-294.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8108 |
|
Language |
uk_UK
|
|