Запис Детальніше

Отримання композиційних харчових натуральних ароматизаторів із ефірної олії кропу

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Отримання композиційних харчових натуральних ароматизаторів із ефірної олії кропу
Получение композиционных натуральных пищевых ароматизаторов из эфирного масла укропа
Reception of compositions food flavor from essence oil of dill
 
Creator Чепель, Н. В.
Чепель, Н. В.
Chepel, N.
Фролова, Н. Е.
Фролова, Н. Э.
Frolova, N.
Усенко, В. О.
Усенко, В. А.
Usenko, V.
 
Subject ефірні олії
эфирные масла
essential oils
харчові та натуральні ароматизатори
пищевые и натуральные ароматизаторы
food and natural flavor
фракції вакуумної перегонки
фракции вакуумной перегонки
fractions of vacuum distillation
математичне моделювання
математическое моделирование
mathematical modeling
симплекс-метод
симплекс-метод
a simplex-method
симплекс-матриця
симплекс-матрица
a simplex-matrix
цільова функція
целевая функция
criterion function
 
Description В статті запропоновано підхід отриманням харчових натуральних ароматизаторів із однієї ефірної олії з використанням симплекс-методу математичного моделювання, що дозволить одержати нові аромати із поширених ароматичних джерел.В статье предложено получение пищевых натуральных ароматизаторов из одного эфирного масла с использованием симплекс-метода математического моделирования, что позволит получить новые ароматы из распространенных ароматических источников.It difficult process of reception food flavor which demands carrying out of researches physical and chemical processes of manufacture as their compound, and It is direct additives. The important technological process of manufacture flavor is the combination of fractions of essence. The simplex-method of mathematical modeling has been applied to optimization of process of drawing up of aromatic compositions. It has been developed a modeling simplex-matrix a sensory mage of the aroma-standard and it is received the criterion function equations. The criterion of criterion function considers componential structure of the aroma-standard, and values of mass parities of fractions of vacuum distillation essence oils were the decision of system of the equations. Five aroma compositions is received from fractions of it.
 
Date 2013-06-04T07:27:28Z
2013-06-04T07:27:28Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Чепель, Н. В. Отримання композиційних харчових натуральних ароматизаторів із ефірної олії кропу / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко // Збірник наукових праць ДонНУЕТ. Обладнання та технології харчових виробництв. – 2010. – Вип. 25. – С. 289-294.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8108
 
Language uk_UK