Запис Детальніше

The distribution of occupational injury in the food industry in Ukraine

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title The distribution of occupational injury in the food industry in Ukraine
Стан виробничого травматизму в харчовій промисловості
Состояние производственного травматизма в пищевой промышленности
 
Creator Євтушенко, О. В.
Евтушенко, О. В.
Evtushenko, O.
Володченкова, Н. В.
Володченкова, Н. В.
Volodchenkova, N.
 
Subject safety and health at work
безпека та гігієна праці
безопасность и гигиена труда
оccupational injuries
виробнича травма
производственная травма
іnjuries analysis
аналіз виробничого травматизму
анализ производственного травматизма
аnalysis of occupational injuries
 
Description The aim of this study is to examine and compare all publicly accessible data on occupational injuries in Ukraine in the period from 2003 ... 2011. Despite the decline in Ukraine level, both general and fatal injuries, he remains unacceptably high and exceeds the performance of European countries. In order to establish the most significant and hazards that pose the highest risk of injury, when were analyzed by grouping indicators of injury accidents and fatalities by uniform signs, such as an event, cause, profession of the victim, and defined particle distribution of accidents for each feature . Established traumatic profession in some sectors of the food industry, revealed qualitative and quantitative parameters of reasons and factors that characterize the current state of injury by type of work performed, which makes this topic relevant.
Впродовж останніх років виробничий травматизм, як загальний, так і зі смертельним наслідком, в Україні знижується. Незважаючи на зниження в Україні рівня як загального, так і смертельного виробничого травматизму, він залишається неприпустимо високим і перевищує показники європейських країн. З метою встановлення найбільш суттєвих та небезпечних факторів, які становлять найвищу небезпеку при травмуванні, проведено аналіз показників травматизму шляхом групування нещасних випадків зі смертельними наслідками за однорідними ознаками, такими, як подія, причина, професія потерпілого, та визначено частки розподілу нещасних випадків за кожною ознакою.
В последние годы производственный травматизм, как общий, так и со смертельным исходом, в Украине снижается. Несмотря на снижение в Украине уровня как общего, так и смертельного производственного травматизма, он остается недопустимо высоким и превышает показатели европейских стран. С целью установления наиболее существенных и опасных факторов, которые составляют самую высокую опасность при травмировании, проведен анализ показателей травматизма путем группировки несчастных случаев со смертельным исходом по однородным признакам, таким, как событие, причина, профессия потерпевшего, и определены доли распределения несчастных случаев по каждому признаку.
 
Date 2013-06-07T08:32:31Z
2013-06-07T08:32:31Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Evtushenko, О. The distribution of occupational injury in the food industry in Ukraine / О.Evtushenko, N. Volodchenkova // The sale of the global crisis. Quality and performance. – 2012. - Р. 59 - 63.
2069-7929
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8215
 
Language en