Прогнозування протекторних властивостей харчових продуктів з грибів щодо Pb (II), Cd (II), Hg (II) та оцінка іх якості
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Прогнозування протекторних властивостей харчових продуктів з грибів щодо Pb (II), Cd (II), Hg (II) та оцінка іх якості
Прогнозирование протекторных свойств пищевых продуктов из грибов к Pb (II), Cd (II), Hg (II) и оценка их качества Forecasting defensive characteristic food-stuffs from mushroom to Pb (II), Cd (II), Hg (II) and stimation their quality |
|
Creator |
Костенко, Є. Є.
Костенко, Е. Е. Kostenko, E. |
|
Subject |
сорбційно-спектрофотометричне визначення іонів металів
іммобілізовані барвники харчові гриби сорбционно-спектрофотометрическое определение ионов металлов иммобилизованные красители пищевые грибы the interface spectrophotometric definition of the metal ions the immobilized dyes the edible mushrooms |
|
Description |
Досліджено комплексоутворення Pb (II) , Cd (II), Hg (II) з амінокислотами, що входять до складу грибів. Отримані кількісні характеристики їх складу і стійкості використані для прогнозування протекторних властивостей грибів по відношенню до іонів Pb (II) , Cd (II), Hg (II). Изучено комплексообразование Pb (II) , Cd (II), Hg (II) с аминокислотами, входящими в состав грибов. Полученные количественные характеристики их состава и прочности использованы для прогнозирования протекторных свойств грибов по отношению к ионам Pb (II) , Cd (II), Hg (II). By means of metal-indicator method is studied complexformation Pb (II) , Cd (II), Hg (II) with amino acid, which fragments be included in squirrel of the mushrooms. It Is Installed that Pb (II) , Cd (II), Hg (II) form with amino acid colourless complex join, which absorb the light in distant ultraviolet area of the spectrum. The Calculated constant to stability. The Broughted results of the study to abilities of mushrooms to link Pb (II) , Cd (II), Hg (II). |
|
Date |
2013-06-07T10:14:21Z
2013-06-07T10:14:21Z 2010 |
|
Identifier |
Костенко, Є. Є. Прогнозування протекторних властивостей харчових продуктів з грибів щодо Pb (II), Cd (II), Hg (II) та оцінка іх якості / Є. Є. Костенко // Аналітична хімія : Сесія наук. ради НАН України НАН України з проблемами, Гурзуф, 17-23 травня 2010 р. : тези доповідей. - 2010. – С. 38.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8217 |
|