Description |
Пiдручник пiдготовлено фахiвцями кафедри гігієни пpaцi i професiйних хвороб Нацiонального медичиого унiверситету iменi О.О. Богомольця, Iнституту медицини пpaцi НАМН України та iнших провiдних медичних навчальних закладiв та установ України.
Пiдручник складається з двох частин. У першiй частинi на сучасному науковому рiвнi викладено основи загальної гігієни пpaцi, у дpyгiй – питання з гігієни пpaцi в окремих галузях промисловостi i сiльськогосподарського виробництва з урахуванням особливостей i структури народного господарства України. Уперше розглянуто питання етики в гігієнi пpaцi; гігієни пpaцi офiсних працiвникiв; гігієни пpaцi у полiграфiчному виробництвi; гігієни пpaцi при роботi з джерелами iонiзуючого випромiнювання; лiкувально-профiлактичного харчування працiвникiв; нових шкiдливих виробничих чинникiв: наночастинок, дiоксинiв, метилтретбутиловогоефiру тощо; aepoioнiзaцiї у виробничому середовищi. Осучаснено методику проведения запобiжного i поточного санiтарно-епiдемiологiчного нагляду згiдно з чинними законодавчими i нормативно-методичними документами з гігієни пpaцi.
Для студентiв вищих медичних навчальних закладiв ІV рiвня акредитацiї, лiкарiв-iнтернiв
i практичних лiкарiв з гігієни пpaцi, профпатологiв.
|