Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів
Рис как сырье для безглютеновых пищевых продуктов Rice as raw material for gluten-free foods |
|
Creator |
Скидан, В. О.
Гуріна, О. О. Соболь, М. І. Мукоїд, Р. М. Ємельянова, Н. О. Скидан, В. А. Гурина, О. О. Соболь, М. И. Мукоид, Р. Н. Емельянова, Н. А. Skidan, V. Gurin, O. Sobol, M. Mukoid, R. Yemelyanova, N. |
|
Subject |
рис
целіакія глютен білок біологічно активні речовини екстрактивність крохмаль солод процес пророщування рис целиакия глютен белок биологически активные вещества экстрактивность крахмал солод процесс проращивание rice сoeliac disease gluten protein biological active substances extract content starch malt process sprouting |
|
Description |
Використання пророщеного зерна рису при виготовленні харчових продуктів для хворих на целіакію надасть можливість значно підвищити ефективність їх вживання. Тому метою дослідження було вивчення фізико-хімічних показників сортів рису та визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису як сировини для аглютенових харчових продуктів. Использование пророщенного зерна риса при изготовлении пищевых продуктов для больных целиакией позволит значительно повысить эффективность их применения. Поэтому целью исследования было изучение физико-химических показателей сортов риса и определения возможности производства солода из отечественных сортов риса в качестве сырья для аглютенових пищевых продуктов. The use of sprouted grains of rice in the manufacture of foods for celiac disease will greatly improve the efficiency of their application. Therefore the aim of the study was to investigate the physico-chemical parameters of rice varieties and determine the feasibility of domestic malting varieties of rice as raw material for a gluten-free foods. |
|
Date |
2013-06-11T09:03:56Z
2013-06-11T09:03:56Z 2013 |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
Скидан, В. О. Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів / В. О. Скидан, О. О. Гуріна, М. І. Соболь, Р. М. Мукоїд, Н. О. Ємельянова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 79-ї наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15 – 16 квітня 2013 р. - К. : НУХТ, 2013. – Ч. 1. – С. 18 – 20.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8240 |
|
Language |
other
|
|