Запис Детальніше

Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів
Рис как сырье для безглютеновых пищевых продуктов
Rice as raw material for gluten-free foods
 
Creator Скидан, В. О.
Гуріна, О. О.
Соболь, М. І.
Мукоїд, Р. М.
Ємельянова, Н. О.
Скидан, В. А.
Гурина, О. О.
Соболь, М. И.
Мукоид, Р. Н.
Емельянова, Н. А.
Skidan, V.
Gurin, O.
Sobol, M.
Mukoid, R.
Yemelyanova, N.
 
Subject рис
целіакія
глютен
білок
біологічно активні речовини
екстрактивність
крохмаль
солод
процес
пророщування
рис
целиакия
глютен
белок
биологически активные вещества
экстрактивность
крахмал
солод
процесс
проращивание
rice
сoeliac disease
gluten
protein
biological active substances
extract content
starch
malt
process
sprouting
 
Description Використання пророщеного зерна рису при виготовленні харчових продуктів для хворих на целіакію надасть можливість значно підвищити ефективність їх вживання. Тому метою дослідження було вивчення фізико-хімічних показників сортів рису та визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису як сировини для аглютенових харчових продуктів.

Использование пророщенного зерна риса при изготовлении пищевых продуктов для больных целиакией позволит значительно повысить эффективность их применения. Поэтому целью исследования было изучение физико-химических показателей сортов риса и определения возможности производства солода из отечественных сортов риса в качестве сырья для аглютенових пищевых продуктов.

The use of sprouted grains of rice in the manufacture of foods for celiac disease will greatly improve the efficiency of their application. Therefore the aim of the study was to investigate the physico-chemical parameters of rice varieties and determine the feasibility of domestic malting varieties of rice as raw material for a gluten-free foods.
 
Date 2013-06-11T09:03:56Z
2013-06-11T09:03:56Z
2013
 
Type Thesis
 
Identifier Скидан, В. О. Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів / В. О. Скидан, О. О. Гуріна, М. І. Соболь, Р. М. Мукоїд, Н. О. Ємельянова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 79-ї наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15 – 16 квітня 2013 р. - К. : НУХТ, 2013. – Ч. 1. – С. 18 – 20.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8240
 
Language other