Запис Детальніше

Моніторинг нітратів та заходи щодо їх зменшення у рослинній продукції

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Моніторинг нітратів та заходи щодо їх зменшення у рослинній продукції
Мониторинг нитратов и меры по их уменьшению в растительной продукции
Monitoring nitrate and mitigation measures in vegetable production
 
Creator Ганчук, В. Д.
Ганчук, В. Д.
Hanchuk, V.
Христіансен, М. Г.
Христиансен, М. Г.
Hristiansen, M.
Бутенко, О. М.
Бутенко, Е. Н.
Butenko, O.
Дроков, В. Г.
Дроков, В. Г.
Drokov, V.
 
Subject нітрати
моніторинг
рослинна продукція
нітратселективний електрод
іономір
градуювальний графік
потенціометрія
нитраты
мониторинг
растительная продукция
нитратселективный электрод
ионометр
калибровочный график
потенциометрия
nitrates
monitoring
vegetable products
nitraselective electrode
ionometer
calibrating graph
potentiometry
 
Description Метою та основним завданням дослідження був моніторинг нітратів у рослинній продукції і розробка заходів щодо їх зменшення та відповідні рекомендації споживачам цієї продукції.
Нітрати в досліджуваних зразках визначали стандартним іонометричним методом. Межа виявлення NO3 – іонів – 6 мг/кг. Моніторинг показав, що різні овочі та плоди мають неоднакову здатність накопичувати нітрати.
Інформація щодо динаміки нітратів у соці зі столового буряку та моркви при їх зберіганні упродовж 2 – ох годин. Також підтверджується, що видалення поверхневого шару у овочів та плодів (шкірки) є ефективним заходом зменшення нітратів у червоному буряці, моркві, огірках та бананах.
Целью и основной задачей исследования был мониторинг нитратов в растительной продукции и разработка мероприятий по ним уменьшение и соответствующие рекомендации потребителям этой продукции.
Нитраты в исследуемых образцах определяли стандартным ионометрическим методом. Граница выявления NO3 – ионов – 6 мг/кг. Мониторинг показал, что разные овощи и плоды имеют неодинаковую способность накапливать нитраты.
Информацию относительно динамики нитратов в соке столовой свеклы и моркови при их хранении в течение 2 – ух часов. Также подтверждается, что удаление поверхностного пласта у овощей и плодов
(кожуры) является эффективной мерой уменьшения нитратов в красном буряке, моркови, огурцах и бананах.
The aim of this work is to monitor fruit and vegetables to determine the content of nitrates and to workout the recommendations to reduce their quantity. The authors show the results of determining the contest of nitrates in the most common fruit and vegetables in Ukraine. The monitoring was done by potentiometry method with the help of nitraselective electrode on ionometer I-160. The dynamics of NO3- containing in red beet, carrot and other vegetable products juice and marc was studied. The monitoring showed that different fruit and vegetables have different ability to accumulate this substance.
 
Date 2013-06-12T11:24:49Z
2013-06-12T11:24:49Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Моніторинг нітратів та заходи щодо їх зменшення у рослинній продукції / В. Д. Ганчук, М. Г. Христіансен, О. М. Бутенко, Г. М. Біла, В. Г. Дроков // Восточно-европейский журнал передовых технологий, 2012. - № 6(60). - С. 47-49.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8258
 
Language other