Запис Детальніше

Перспективна сировина для виробництва пива

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Перспективна сировина для виробництва пива
Перспективное сырье для производства пива
Promising Brewing Raw Materials
 
Creator Домарецький, В. А.
Домарецкий, В. А.
Domareckij, V.
Ганчук, В. Д.
Ганчук, В. Д.
Hanchuk, V.
Москальова, Л. М.
Москалева, Л. Н.
Moskaleva, L.
Бондаренко, Л. В.
Бондаренко, Л. В.
Bondarenko, L.
 
Subject пиво
пивоварний ячмінь
нетрадиційна сировина
тритікале
солодорощення
пиво
пивоваренный ячмень
нетрадиционное сырье
тритикале
солодоращение
beer
brewing barley
brewing malt
untraditional raw materials
triticale
malting
 
Description Зростання обсягів виробництва пива потребує забезпечення підприємств сировиною високою якості й низької собівартості. Останнім часом у спиртовій та пивоварній галузях деяких країн світу застосовують новий вид сировини – тритікале. Дослідження науковців кафедри бродильних виробництв НУХТ також засвідчують, що використання тритікале у виробництві пива та спирту вигідно та ефективно. Так, наприклад, собівартість пива із солоду тритікале в суміші з ячмінним солодом на 15 - 20% нижче, ніж собівартість пива тільки з ячмінного солоду.
Увеличение объемов производства пива требует обеспечения предприятий сырьем высокого качества и низкой себестоимости. Последнее время в спиртовой и пивоваренной отраслях некоторых стран мира используют новый вид сырья – тритикале. Исследования ученых кафедры бродильных производств НУПТ также свидетельствуют, что использование тритикале в производстве пива и спирта выгодно и еффективно. Так, например себестоимость пива из солода тритикале в смеси с ячменным солодом на 15 – 20% ниже, чем себестоимость пива только из ячменного солода.
The growing of brewing requires providing the plants with high quality and low self-cost raw materials. Lately the new kind of raw materials, triticale, is used for brewing and liquor production. The scientists from Biotechnology of Fermentative Products and Winemaking Department (NUFT) researched this new material. They find out that it is a profitable and efficient new material for brewing and liquor production. For example the cost of beer made of triticale malt in combination with burly malt is 15-20% lower than the beer made of only of barley malt.
 
Date 2013-06-12T11:56:41Z
2013-06-12T11:56:41Z
2005
 
Type Article
 
Identifier Домарецький, В. А. Перспективна сировина для виробництва пива / В. А. Домарецький, В. Д. Ганчук, Л. М. Москальова, Л. В. Бондаренко // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 2. - С. 23-25.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8261
 
Language other