Запис Детальніше

Перспективи використання наночастинок в харчовій промисловості і екології

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Перспективи використання наночастинок в харчовій промисловості і екології
Перспективы использования наночастиц в пищевой промышленности и экологии
Perspective use of nanoparticles in food industry and ecology
 
Creator Била, Г. Н.
Манк, В. В.
Булєва, М.
Стоилов, С.
Петканчин, И.
Біла, Г. М.
Манк, В. В.
Булева, М.
Стоїлов, С.
Петканчин, І.
Bila, G.
Mank, V.
Buleva, M.
Stoilov, S.
Petkanchin, I.
 
Subject наночастинки
нанокомпозити
в’язкість
електрооптичний ефект
освітлення забруднених вод і харчових продуктів
наночастицы
нанокомпозиты
вязкость
електрооптический эффект
осветление загрязненных вод и пищевых продуктов
nanoparticles
nanocomposites
viscosity
eleсtrooptical effect
clarification of polluted water and food products
 
Description Досліджено залежності в'язкості водних розчинів наночастинок SiO2 від об'ємної частки твердої фази, електрофоретичну рухливість, агрегативну стійкість композитних частинок SiO2 + -FeOOH при різних концентраціях наночастинок SiO2. Отримано лінійну залежність в'язкості розчинів наночастинок SiO2 від об'ємної частки твердої фази. Теоретично розрахована і експериментально підтверджено кількість сферичних наночастинок SiO2, необхідних для дестабілізації еліпсоїдів -FeOOH. За допомогою ТЕМ визначена структура водних розчинів наночастинок SiO2 і композитних частинок SiO2 + -FeOOH.
Исследованы зависимости вязкости водных растворов наночастиц SiO2 от объемной доли твердой фазы, электрофоретическая подвижность, агрегативная устойчивость композитных частиц SiO2 + -FeOOH при разных концентрациях наночастиц SiO2. Получена линейная зависимость вязкости растворов наночастиц SiO2 от объемной доли твердой фазы. Теоретически рассчитана и экспериментально подтверждено количество сферических наночастиц SiO2, необходимых для дестабилизации эллипсоидов -FeOOH. С помощью ТЭМ определена структура водных растворов наночастиц SiO2 и композитных частиц SiO2 + -FeOOH.
Investigated the dependence of the viscosity of aqueous solutions of nanoparticles SiO2 on the volume fraction of solid phase, electrophoretic mobility, aggregate stability of composite particles SiO2 + -FeOOH at different concentrations of nanoparticles SiO2. To obtain a linear dependences of viscosity solutions SiO2 nanoparticles on the volume fraction of solid phase. Theoretically calculated and experimentally confirmed by the number of spherical nanoparticles SiO2, required for the destabilization of the ellipsoids -FeOOH. With TEM determined the structure of aqueous solutions of nanoparticles SiO2 and composite particles SiO2 + -FeOOH.
 
Publisher Била, Г. Н. Перспективи використання наночастинок в харчовій промисловості і екології / Г. Н. Била, В. В. Манк, М. Булава, С. Стоилов, И. Петканчин // Scientific works of University Food Technology. - 2012. - Міжнародне видання. - С. 496-502.
 
Date 2012-12-03T13:25:25Z
2012-12-03T13:25:25Z
2012
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3961
 
Language other