Запис Детальніше

Перспективи розширення асортименту сухих десертних молочних сумішей

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Перспективи розширення асортименту сухих десертних молочних сумішей
Перспективы расширения ассортимента сухих десертных многокомпонентных смесей
Prospects for expanding the range of dry dessert dairy mixtures
 
Creator Пухляк, А. Г.
Пухляк, А. Г.
Pukhlyak, A.
Калініна, Г. П.
Калинина, Г. П.
Kalinina, G.
Мерзлов, С. В.
Мерзлов, С. В.
Merzlov, S.
Гребельник, О. П.
Гребельник, О. П.
Grebelnuk, O.
 
Subject сухі десертні молочні суміші
сухие десертные молочные смеси
dry dessert dairy mixtures
цукрозамінники
сахарозаменители
substitutes of sugar
сорбіт
сорбит
sorbitum
цикорій
цикорий
chicory
ячмінь
ячмень
barley
женьшень
женьшень
ginseng
звіробій
зверобой
st-john's-wort
ехінацея
эхинацея
еchinacea
 
Description Проведено літературний огляд та аналіз стану вітчизняного виробництва сухих десертних молочних сумішей. Наголошено на доцільності та можливості розширення їх асортименту шляхом комбінування сировини. Запропоновано повністю або частково замінити цукор на сорбіт. Для підвищення біологічної цінності готового продукту доцільним є використання сухих цикорієвмісних компонентів. Визначено, що виробництво сухих десертних сумішей перспективно проводити способом сухого змішування компонентів. Проведен литературный обзор и анализ состояния отечественного производства сухих десертных молочных смесей. Отмечено целесообразность и возможность расширения их ассортимента путем комбинирования сырья. Предложено полностью или частично заменить сахар на сорбит. Для повышения биологической ценности готового продукта целесообразным является использование сухих цикориесодержащих компонентов. Определено, что производство сухих десертных смесей перспективно проводить способом сухого смешивания компонентов.A literary review and analysis of the state of home production of dry dessert dairy mixtures are conducted. Expediency and possibility of expansion of their assortment are marked by combining of raw material. It is suggested fully or partly to substitute sugar by Sorbitum. For the increase of biological value of the prepared product expedient is the use of dry mixtures of chicory. It is certain that the production of dry dessert mixtures it is perspective to conduct the method of the dry mixing of components.
 
Date 2013-05-31T12:19:33Z
2013-05-31T12:19:33Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Пухляк, А. Г. Перспективи розширення асортименту сухих десертних молочних сумішей / А. Г. Пухляк, Г. П. Калініна, С. В. Мерзлов, О. П. Гребельник Н. Г. Слободян, С. В. Арутюнян // Вісник Сумського національного аграрного університету. – 2013. – № 7 (23). – С. 180-184.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8054
 
Language uk_UK