Запис Детальніше

Дослідження дифузійних властивостей листової чайної сировини

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження дифузійних властивостей листової чайної сировини
Исследование диффузионных свойств листового чайного сырья
Study diffusion properties of raw tea leaf
 
Creator Зав'ялов, В. Л.
Попова, Н. В.
Завьялов, В. Л.
Попова, Н. В.
Zavialov, V.
Popova, N.
 
Subject чай
дифузійні властивості
віброекстрактор
цільовий компонент
чай, дифузійні властивості, віброекстрактор, цільовий компонент, режимний параметр
чай
диффузионные свойства
виброекстрактор
целевой компонент
режимный параметр
tea
diffusion properties
vibroextractor
special purpose component
regime characteristic of process
 
Description Розглянуто вплив температури та низькочастотних механічних коливань на процес вилучення танінів і флавонолових глікозидів (рутину і кверцетину) із висушеного листя чаю при виробництві екстрактів. Коефіцієнт молекулярної дифузії визначався за методикою В.М. Лисянського. Встановлено вплив температури, тиску та низькочастотних механічних коливань на інтенсифікацію процесу екстрагування.Рассмотрен вопрос влияния температуры и низкочастотных механических ко-лебаний на процесс извлечения таннинов и флавоноловых гликозидов (рутина и кверцетина) из высушенных листьев чая при производстве экстрактов. Для определения молекулярного коэффициента диффузии использовано методику В.М. Лысянского. Результаты проведенных исследований свидетельствуют о том, что повышение температуры при разрежении и постоянном пе-ремешивании с использованием низкочастотных механических колебаний способно интенсифицировать процесс экстрагирования.The question of the effect of temperature and low-frequency mechanical oscilla-tions on the extraction of tannins and flavonol glycosides (rutin and quercetin) of the dried tea leaves in the production of the extracts. To determine the molecular diffusion coefficient was used technique V. Lysyansky. The results of these studies indicate that the temperature increase in low-pressure and constant stirring using a low-frequency mechanical vibrations can intensify the process of extraction.
 
Date 2013-06-27T06:03:05Z
2013-06-27T06:03:05Z
2006
 
Type Article
 
Identifier Зав’ялов, В. Л. Дослідження дифузійних властивостей листової чайної сировини / В. Л. Зав’ялов , Н. В. Попова // Наук. праці ВДАУ. – 2006. - № 1. – С. 14 – 18.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8507
 
Language uk_UK