Дослідження дифузійних властивостей листової чайної сировини
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження дифузійних властивостей листової чайної сировини
Исследование диффузионных свойств листового чайного сырья Study diffusion properties of raw tea leaf |
|
Creator |
Зав'ялов, В. Л.
Попова, Н. В. Завьялов, В. Л. Попова, Н. В. Zavialov, V. Popova, N. |
|
Subject |
чай
дифузійні властивості віброекстрактор цільовий компонент чай, дифузійні властивості, віброекстрактор, цільовий компонент, режимний параметр чай диффузионные свойства виброекстрактор целевой компонент режимный параметр tea diffusion properties vibroextractor special purpose component regime characteristic of process |
|
Description |
Розглянуто вплив температури та низькочастотних механічних коливань на процес вилучення танінів і флавонолових глікозидів (рутину і кверцетину) із висушеного листя чаю при виробництві екстрактів. Коефіцієнт молекулярної дифузії визначався за методикою В.М. Лисянського. Встановлено вплив температури, тиску та низькочастотних механічних коливань на інтенсифікацію процесу екстрагування.Рассмотрен вопрос влияния температуры и низкочастотных механических ко-лебаний на процесс извлечения таннинов и флавоноловых гликозидов (рутина и кверцетина) из высушенных листьев чая при производстве экстрактов. Для определения молекулярного коэффициента диффузии использовано методику В.М. Лысянского. Результаты проведенных исследований свидетельствуют о том, что повышение температуры при разрежении и постоянном пе-ремешивании с использованием низкочастотных механических колебаний способно интенсифицировать процесс экстрагирования.The question of the effect of temperature and low-frequency mechanical oscilla-tions on the extraction of tannins and flavonol glycosides (rutin and quercetin) of the dried tea leaves in the production of the extracts. To determine the molecular diffusion coefficient was used technique V. Lysyansky. The results of these studies indicate that the temperature increase in low-pressure and constant stirring using a low-frequency mechanical vibrations can intensify the process of extraction.
|
|
Date |
2013-06-27T06:03:05Z
2013-06-27T06:03:05Z 2006 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Зав’ялов, В. Л. Дослідження дифузійних властивостей листової чайної сировини / В. Л. Зав’ялов , Н. В. Попова // Наук. праці ВДАУ. – 2006. - № 1. – С. 14 – 18.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8507 |
|
Language |
uk_UK
|
|