Спосіб приготування пивного сусла
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Спосіб приготування пивного сусла
Способ приготовления пивного сусла A method for wort preparation |
|
Creator |
Мелетьєв, А. Є.
Літвинчук (Воронцова), С. І. Проценко, Л. В. Дерій, О. І. Мелетьев, А. Е. Литвинчук (Воронцова), С. И. Проценко, Л. В. Дерий, Е. И. Meletev, A. Litvynchuk (Vorontsova), S. Protsenko, L. V. Deriy, O. |
|
Subject |
мальтозна патока
пиво поліфеноли хміль хмель пиво мальтозная патока полифенолы beer hop maltose molasses polyphenols |
|
Description |
Винахід належить до харчової промисловості, а саме до галузі пивоваріння. Спосіб передбачає сумісне використання несолодженої сировини і хмелю під час кип'ятіння сусла та нормування хмелю за вмістом альфа-кислот. Як несолоджену сировину використовують патоку мальтозну у кількості 10-15 %, а нормування хмелю здійснюють із врахуванням кількості в хмелі поліфенолів до досягнення їх вмісту в суслі від 170 до 200 мг/л. Технічний результат від реалізації винаходу полягає у підвищенні ефективності використання альфа-кислот хмелю у пивоварінні на 15-18 % і покращенні якості хмельової гіркоти пива, що дає змогу економити хміль і сприяє отриманню пива високої якості з будь-яких сортів хмелю та хмельових препаратів. Изобретение относится к пищевой промышленности, а именно к отрасли пивоварения. Способ предусматривает совместное использование несоложеного сырья и хмеля во время кипячения сусла и нормирование хмеля по содержанию альфа-кислот. Как несоложеное сырье используют патоку мальтозную в количестве 10-15%, а нормирование хмеля осуществляют с учетом количества в хмеле полифенолов до достижения их содержания в сусле от 170 до 200 мг/л. Технический результат от реализации изобретения состоит в повышении эффективности использования альфа-кислот хмеля в пивоварении на 15-18% и улучшении качества хмелевой горечи пива, что дает возможность экономить хмель и способствует получению пива высокого качества из любых сортов хмеля и хмелевых препаратов. The invention relates to food industry, in particular to the brewing. A method provides for shared use of unmalted raw material and hop during wort boiling, and hop normalization concerning content of alpha-acids. A malt syrup is used as an unmalted raw material in the amount of 10-15%, and hop normalization is realized with allowance for amount of polyphenols in hop till reaching of theirs content is wort from 170 to 200 mg/l. The technical result from realization of invention consists in increasing of efficiency of hop alpha-acids using in brewing by 15-18%, and improving the quality of hop beer bitterness, allowing saving hop and promoting production of beer of high quality from any sorts of hop and hop preparations. |
|
Date |
2013-07-02T10:12:53Z
2013-07-02T10:12:53Z 2010 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Патент на винхід 92482 України, МПК7 C12C 7/00 (2009). Спосіб приготування пивного сусла / А. Є. Мелентьєв, С. І. Літвинчук, Л. В. Проценко, О. І. Дерій. – a 2007 11260 ; заявл. 11.10.2007 ; опубл. 10.11.2010, Бюл. № 21.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8680 |
|
Language |
other
|
|