Запис Детальніше

Спосіб оброблення хлібного квасу (Деклараційний патент на винахід № 38972)

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб оброблення хлібного квасу (Деклараційний патент на винахід № 38972)
Способ обработки хлебного кваса (Патент на изобретение № 38972)
Method for treatment of bread kvass (Patent for invention № 38972)
 
Creator Літвинчук (Воронцова), С. І.
Носенко, В. Є.
Прибильський, В. Л.
Троценко, П. О.
Литвинчук (Воронцова), С. И.
Носенко, В. Е.
Прибыльский, В. Л.
Троценко, П. А.
Litvynchuk (Vorontsova), S.
Nosenko, V.
Pribylskiy, V.
Trotsenko, P.
 
Subject хлібний квас
ультразвукова кавітація
біологічна стійкість
хлебный квас
ультразвуковая кавитация
биологическая стойкость
kvass
biological stability
ultrasonic cavitation
 
Description Винахід відносяться до технології безалкогольних напоїв бродіння. Поставлена задача досягається шляхом впливу ультразвукових коливань, в режимі кавітації, які одержувались за допомогою УЗ-генератора з робочою частотою 23-44 кГц та акустичною потужністю до 100 Вт. Обробка проводиться на таких рівнях інтенсивності ультразвуку, які забезпечують стійкий кавітаційний режим. Проте умови обробки повинні бути достатньо "м'які" з тим, щоб з одного боку досягти ультразвуковий кавітаційний бактерицидний ефект, тобто суттєво підвищити біологічну стійкість квасу, а з іншого боку - не порушити фізико-хімічні та органолептичні показники напою.
Изобретение относятся к технологии безалкогольных напитков брожения. Поставленная задача достигается путем влияния ультразвуковых колебаний, в режиме кавитации, которые получали с помощью УЗ-генератора с рабочей частотой 23-44 кГц и акустической мощностью до 100 Вт. Обработка проводится на таких уровнях интенсивности ультразвука, которые обеспечивают стойкий кавитационный режим. Однако условия обработки должны быть достаточно "мягкие" с тем, чтобы с одной стороны достичь ультразвукового кавитационного бактерицидного эффекта, то есть существенно повысить биологическую стойкость кваса, а с другой стороны - не нарушить физико-химические и органолептические показатели напитка.
The invention relates to technology of alcohol-free beverages of fermentation. The set task is solved by means of action of ultrasonic vibrations in the mode of cavitation, which are produced by ultrasonic generator with operation frequency 23-44 kHz and acoustic power up to 100 Wt. Treatment is performed on such levels of ultrasonic intensity which provide for stable cavitation mode. However the conditions of treatment should be sufficiently "soft" to achieve ultrasonic cavitationbactericidal effect, namely substantially increase biological stability of the kvass on the one hand, and on the other hand - to save physical and chemical and organoleptic indices of the beverage.
 
Date 2013-07-02T11:09:17Z
2013-07-02T11:09:17Z
2001
 
Type Other
 
Identifier Патент 38972 UA, МПК 7 А23L 3/26 (2006.01) Спосіб оброблення хлібного квасу / Воронцова С. І., Носенко В. Є., Прибильський В. Л., Троценко П. О. ; Заявник і патентовласник - Національний університет харчових технологій. — № 2000127228 ; заявл. 15.12.2000 ; опубл. 15.05.2001, Бюл. № 4., 2013 р.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8699
 
Language other