Спосіб оброблення хлібного квасу (Деклараційний патент на винахід № 38972)
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Спосіб оброблення хлібного квасу (Деклараційний патент на винахід № 38972)
Способ обработки хлебного кваса (Патент на изобретение № 38972) Method for treatment of bread kvass (Patent for invention № 38972) |
|
Creator |
Літвинчук (Воронцова), С. І.
Носенко, В. Є. Прибильський, В. Л. Троценко, П. О. Литвинчук (Воронцова), С. И. Носенко, В. Е. Прибыльский, В. Л. Троценко, П. А. Litvynchuk (Vorontsova), S. Nosenko, V. Pribylskiy, V. Trotsenko, P. |
|
Subject |
хлібний квас
ультразвукова кавітація біологічна стійкість хлебный квас ультразвуковая кавитация биологическая стойкость kvass biological stability ultrasonic cavitation |
|
Description |
Винахід відносяться до технології безалкогольних напоїв бродіння. Поставлена задача досягається шляхом впливу ультразвукових коливань, в режимі кавітації, які одержувались за допомогою УЗ-генератора з робочою частотою 23-44 кГц та акустичною потужністю до 100 Вт. Обробка проводиться на таких рівнях інтенсивності ультразвуку, які забезпечують стійкий кавітаційний режим. Проте умови обробки повинні бути достатньо "м'які" з тим, щоб з одного боку досягти ультразвуковий кавітаційний бактерицидний ефект, тобто суттєво підвищити біологічну стійкість квасу, а з іншого боку - не порушити фізико-хімічні та органолептичні показники напою. Изобретение относятся к технологии безалкогольных напитков брожения. Поставленная задача достигается путем влияния ультразвуковых колебаний, в режиме кавитации, которые получали с помощью УЗ-генератора с рабочей частотой 23-44 кГц и акустической мощностью до 100 Вт. Обработка проводится на таких уровнях интенсивности ультразвука, которые обеспечивают стойкий кавитационный режим. Однако условия обработки должны быть достаточно "мягкие" с тем, чтобы с одной стороны достичь ультразвукового кавитационного бактерицидного эффекта, то есть существенно повысить биологическую стойкость кваса, а с другой стороны - не нарушить физико-химические и органолептические показатели напитка. The invention relates to technology of alcohol-free beverages of fermentation. The set task is solved by means of action of ultrasonic vibrations in the mode of cavitation, which are produced by ultrasonic generator with operation frequency 23-44 kHz and acoustic power up to 100 Wt. Treatment is performed on such levels of ultrasonic intensity which provide for stable cavitation mode. However the conditions of treatment should be sufficiently "soft" to achieve ultrasonic cavitationbactericidal effect, namely substantially increase biological stability of the kvass on the one hand, and on the other hand - to save physical and chemical and organoleptic indices of the beverage. |
|
Date |
2013-07-02T11:09:17Z
2013-07-02T11:09:17Z 2001 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Патент 38972 UA, МПК 7 А23L 3/26 (2006.01) Спосіб оброблення хлібного квасу / Воронцова С. І., Носенко В. Є., Прибильський В. Л., Троценко П. О. ; Заявник і патентовласник - Національний університет харчових технологій. — № 2000127228 ; заявл. 15.12.2000 ; опубл. 15.05.2001, Бюл. № 4., 2013 р.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8699 |
|
Language |
other
|
|