Запис Детальніше

Особливості спектрів відбивання шротів насіння олійних культур в ближній інфрачервоній області

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості спектрів відбивання шротів насіння олійних культур в ближній інфрачервоній області
Особенности спектров отражения шротов семян масличных культур в ближней инфракрасной области
Features of reflectance spectra of oil-bearing cultures in the near-infrared area
 
Creator Літвинчук (Воронцова), С. І.
Гуцало, І. В.
Носенко, В. Є.
Носенко, Т. Т.
Литвинчук (Воронцова), С. И.
Гуцало, И. В.
Носенко, В. Е.
Носенко, Т. Т.
Litvynchuk (Vorontsova), S.
Hutsalo, I.
Nosenko, V.
Nosenko, T.
 
Subject інфрачервона спектроскопія
спектри відбивання
шрот
волога
жир
білок
инфракрасная спектроскопия
спектры отражения
шрот
влага
жир
белок
іnfrared spectroscopy
reflectance spectra
meal
moisture
fat
protein
 
Description Краткий осмотр (реферат): Встановлено, що спектри різних видів шротів мають ідентичний характер. Експериментально підтверджено, що для аналітичних цілей при визначенні вмісту вологи у шротах слід обирати інтервали довжин хвиль  = 1,49–1,50 нм та 1,93–1,94 нм. Нами було також проаналізовано перші та другі похідні спектрів відбивання та запропоновано набір довжин хвиль для створення градуювального рівняння визначення вмісту вологи, жиру та білку.
Установлено, что спектры различных видов шротов имеют идентичный характер. Экспериментально подтверждено, что для аналитических целей при определении содержания влаги в шротах следует выбирать интервалы длин волн  = 1,49–1,50 нм и 1,93–1,94 нм. Нами было также проанализировано первую и вторую производные спектров отражения и предложено набор длин волн для создания градуировочного уравнения определения содержания влаги, жира и белка.
It is set that the spectrums of different types of meal have identical character. Experimentally confirmed that for analytical purposes in the determination of moisture content in the meal should be selected wavelength interval  = 1,49–1,50 nm and 1,93–1,94 nm. We have also analyzed the first and second derivatives of reflectance spectra and proposed a set of wavelengths to generate the calibration equation determination of moisture, fat and protein.
 
Date 2013-07-02T12:05:12Z
2013-07-02T12:05:12Z
2013
 
Type Thesis
 
Identifier Особливості спектрів відбивання шротів насіння олійних культур в ближній інфрачервоній області / С. І. Літвинчук (Воронцова), І. В. Гуцало, В. Є. Носенко,Т. Т. Носенко // Технічні науки : стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей : матерыали друга міжнародної науково-технічної конференції, 20-21 березня 2013 р. – К. : НУХТ, 2013. – С. 167.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8708
 
Language other