Refinement of the physical and chemical methods for the determination of sugars
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Refinement of the physical and chemical methods for the determination of sugars
Уточнення фізичних і хімічних методів визначення цукрів Уточнение физических и химических методов определения сахаров |
|
Creator |
Deriy, O.
Litvynchuk (Vorontsova), S. Meletev, A. Nosenko, V. Дерій, О. І. Літвинчук (Воронцова), С. І. Мелетьєв, А. Є. Носенко, В. Є. Дерий, Е. И. Литвинчук (Воронцова), С. И. Мелетьев, А. Е. Носенко, В. Е. |
|
Subject |
sugars
fermentable sugars determination express-analysis зброджувані цукри методи визначення цукрів експрес-аналіз сбраживаемые сахара методы определения сахаров экспресс-анализ |
|
Description |
The purpose of the work is the comparison of the main existing methods for the determination of sugars to identify the most accurate and easy-to-use in the brewing industry. Experimentally there are optimal methods for determination of sugars for the use in laboratory and industrial conditions of the brewing industry. The correlated coefficients were determined between the results obtained by different methods for the adequate reflection of the main components of sugar share of wort and beer. The essential practical conclusion of the research is the methods for determination of sugars have a sufficiently high accuracy in the determination of the maltose concentration in wort. These methods are the most suitable for the control of kinetics and regulation of production processes. Метою проведеної роботи є порівняння основних існуючих методів визначення цукрів для виявлення найбільш точних та зручних при використанні у пивоварній промисловості. Експериментально встановлено оптимальні методи визначення цукрів для використання в лабораторних та виробничих умовах пивоварної промисловості. Встановлені корелюючі коефіцієнти між результатами, отриманими різними методами для адекватного відображення основних компонентів цукрової частки сусла і пива. Суттєвим практичним висновком досліджень є те, що фізичні методи визначення цукрів мають достатньо високу точність при визначенні концентрації мальтози в суслі і найбільш придатні для контролювання кінетики і регулювання виробничих процесів. Целью проведенной работы является сравнение основных существующих методов определения сахаров для выявления наиболее точных и удобных при использовании в пивоваренной промышленности. Экспериментально установлены оптимальные методы определения сахаров для использования в лабораторных и производственных условиях пивоваренной промышленности. Установлены коррелирующие коэффициенты между результатами, полученными разными методами для адекватного отображения основных компонентов сахарной части сусла и пива. Существенным практическим выводом исследований является то, что физические методы определения сахаров имеют достаточно высокую точность при определении концентрации мальтозы в сусле и наиболее пригодны для контролирования кинетики и регулирования производственных процессов. |
|
Date |
2013-07-02T11:13:14Z
2013-07-02T11:13:14Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Refinement of the physical and chemical methods for the determination of sugars / O. Deriy, S. Litvynchuk, A. Meletev, V. Nosenko // Ukrainian Journal of Food Science. - 2012. - Vol. 1, Issue 1. – Р. 54-58.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8700 |
|
Language |
other
|
|