Хіміко-аналітичні властивості іммобілізованих на АВ-17-8 барвників та використання їх в аналізі
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Хіміко-аналітичні властивості іммобілізованих на АВ-17-8 барвників та використання їх в аналізі
Химко-аналитические свойства иммобилизованных на АВ-17-8 красителей и применение их в анализе The chemi-analytical characteristics of the immobilization at the surface anionite АВ-17-8 dyes and their using in analysis |
|
Creator |
Костенко, Є. Є.
Костенко, Е. Е. Kostenko, E. |
|
Subject |
твердофазне-спектрофотометричне визначення металів
іммобілізовані барвники аналіз харчових об'єктів твердофазное спектрофотометрическое определение металлов иммобилизованные красители анализ пищевых объектов interface spectrophotometric definition of the metal ions immobilized dyes analysis of food objects |
|
Description |
Встановлено умови іммобілізації барвників на поверхні аніонита АВ-17-8. Досліджена взаємодія Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості комплексов, які утворюються на поверхні; показники ефективності аніонообмінників з іммобілізованими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об´єктах. Установлены условия иммобилизации красителей на поверхности анионита АВ-17-8. Изучено взаимодействие Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) с полученными твердофазными реагентами. Определены: оптимальные условия реакций, количественные характеристики состава и прочности образующихся на поверхности комплексов; показатели эффективности анионообменников с иммобилизованными красителями. Разработан ряд новых твердофазно-спектрофотометрических методик для определения ионов металлов в пищевых объектах. The conditions of the immobilization dyes at the surface anionite АВ-17-8 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface regents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the surface anionite with the immobilization dyes have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects. |
|
Date |
2013-07-03T09:41:29Z
2013-07-03T09:41:29Z 2009 |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
Костенко, Є. Є. Хіміко-аналітичні властивості іммобілізованих на АВ-17-8 барвників та використання їх в аналізі / Є. Є. Костенко // Аналітична хімія : тези доповідей, 25-30 травня 2009 р. – К. : 2009. – С. 28.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8763 |
|
Language |
other
|
|