Запис Детальніше

Контроль продукції харчової технології, біотехнології та обєктів довкілля на вміст токсичних компонентів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Контроль продукції харчової технології, біотехнології та обєктів довкілля на вміст токсичних компонентів
Контроль продукции пищевой технологии, биотехнологии и объеєктов окружающей среды на содержание токсичных компонентов
Control of the product to food technology, biotechnologies and objects surrounding ambiences on contents toxic component
 
Creator Костенко, Є. Є.
Ганчук, В. Д.
Христіансен, М. Г.
Костенко, Е. Е.
Ганчук, В. Д.
Христиансен, М. Г.
Kostenko, E.
Hanchuk, V.
Hristiansen, M.
 
Subject твердофазне-спектрофотометричне визначення металів
іммобілізовані барвники
аналіз об‘єктів
твердофазное спектрофотометрическое определение металлов
иммобилизованные красители
анализ объектов
interface spectrophotometric definition of the metal ions
immobilized dyes
analysis of objects
 
Description Визначені умови іммобілізації барвників на поверхні АВ-178 та КУ-28. Досліджена взаємодія Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості поверхневих комплексів; показники ефективності іонообмінників з іммобілізованими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об´єктах.
Установлены условия иммобилизации красителей на поверхности АВ-178 и КУ-28. Изучено взаимодействие Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) с полученными твердофазными реагентами. Определены: оптимальные условия реакций, количественные характеристики состава и прочности образующихся на поверхности комплексов; показатели эффективности ионообменников с иммобилизованными красителями. Разработан ряд новых твердофазно-спектрофотометрических методик для определения ионов металлов в пищевых объектах.
The conditions of the immobilization dyes at the surface АВ-178 and КУ-28 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface reagents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the modified sorbents have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects.
 
Date 2013-07-03T09:24:21Z
2013-07-03T09:24:21Z
2006
 
Type Thesis
 
Identifier Костенко, Є. Є. Контроль продукції харчової технології, біотехнології та об'єктів довкілля на вміст токсичних компонентів / Є. Є. Костенко, В. Д. Ганчук, М. Г. Христіансен // Аналітична хімія : тези доповідей, 22-26 травня 2006 р. – О. : 2006. – С. 46.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8758
 
Language other