Запис Детальніше

Інноваційні технології згущених молочних консервів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інноваційні технології згущених молочних консервів
Инновационные технологии сгущенных молочных консервов
Innovative technology of condensed milk cans
 
Creator Рябоконь, Н. В.
Рябоконь, Н. В.
Ryabokon, N.
Осьмак, Т. Г.
Осьмак, Т. Г.
Os'mak, T.
Гончаров, Г. І.
Гончаров, Г. И.
Goncharov, G.
Пухляк, А. Г.
Пухляк, А. Г.
Pukhlyak, A.
 
Subject згущені молочні консерви
сгущенные молочные консервы
condensed canned milk
наповнювачі
наполнители
fillers
цукрозамінники
сахарозаменители
sweeteners
 
Description З метою підвищення біологічної цінності згущених молочних консервів, покращення збалансованості їх хімічного складу, зниження показників глікемічності на кафедрі технології молока і молочних продуктів Національного університету харчових технологій були розроблені технології згущених молочних консервів з фруктозою та згущених молочних консервів з цукром та плодово-ягідними сиропами.
Встановлено, що біологічна цінність молока згущеного з цукром (контроль) складає 39,2%; молока згущеного з цукром і сирпом «шипшина-глід» - 46%; згущеного молока з цукром і сиропом «шуравлина-чорниця» - 27,5%.
Експериментально встановлено, що введення до складу згущеного молока з цукром плодово-ягідних сиропів забезпечує наступне збільшення вмісту вітамінів та мінералів у порівнянні з молоком згущеним з цукром: кальцію на 10,1%, магнію – на 30,7%, фосфору – на 9,8%, заліза – на 1%; вітамінів В1 – на 62%, В2 – на 83%.
Було проведено дослідження показників перетравлюваності згущених молочних консервів з фруктозою комплексом протеолітичних ферментів: пепсин і трипсин.
С целью повышения биологической ценности сгущенных молочных консервов, улучшение сбалансированности химического состава, снижение показателей гликемичности на кафедре технологии молока и молочных продуктов Национального университета пищевых технологий были разработаны технологии сгущенных молочных консервов с фруктозой и сгущенных молочных консервов с сахаром и плодово-ягодными сиропами.
Установлено, что биологическая ценность молока сгущенного с сахаром (контроль) составляет 39,2%; молока сгущенного с сахаром и сирпом «шиповник-боярышник» - 46%; сгущенного молока с сахаром и сиропом «шуравлина-черника» - 27,5%.
Экспериментально установлено, что введение в состав сгущенного молока с сахаром плодово-ягодных сиропов обеспечивает последующее увеличение содержания витаминов и минералов по сравнению с молоком сгущенным с сахаром: кальция на 10,1%, магния - на 30,7%, фосфора - на 9, 8%, железа - на 1%; витаминов В1 - на 62%, В2 - на 83%.
Было проведено исследование показателей переваримости сгущенных молочных консервов с фруктозой комплексом протеолитических ферментов: пепсин и трипсин.
Since the chemical composition of condensed canned milk with sugar does not meet the modern requirements of nutrition, namely daily needs in the use of vitamins, minerals and nutrients, it is proposed to use as filler for canned milk plant material. Plant origin supplements can reduce the deficit of daily diet in vitamins, minerals and other nutrients.
Fruit syrups are recommended from wide range of fillers for use thanks to their organoleptic, physical and chemical characteristics.
The analysis of trends in the food products market has shown that due to unhealthy diet, which leads to the development of several diseases (cardiovascular, obesity, tachycardia, and hypertension), there exists the need for health-care, dietary, healthy and functional products. Analysis of Ukrainian nutrition shows lack of nutriciology due to inadequate consumption of vitamins, minerals, and overload of carbohydrates.
Taking into account current priorities of food industry direction nutrition the technologies of condensed canned milk with sugar and fruit and berry syrups and technology of canned milk with sweeteners (fructose and crystalline fructose syrups) were developed by department of the technology of milk and dairy products. It was found out that adding syrups contributes to the formation of better consistency comparing with traditional products, generates stronger taste and smell of the product. It was established that introduction of the fruit syrups in milk cans allows to receive product with a higher content of biologically active substances.
 
Date 2013-07-05T07:10:59Z
2013-07-05T07:10:59Z
2013
 
Type Thesis
 
Identifier Інноваційні технології згущених молочних консервів / Н. В. Рябоконь, Т. Г. Осьмак, Г. І. Гончаров, А. Г. Пухляк // Другий Північно- та Східно-Європейський Конгрес з Харчової Науки , 26—29 травня 2013 р. - К : НУХТ, 2013. - С. 235.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8943
 
Language en