Запис Детальніше

Коекструзія у випіканні хліба

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Коекструзія у випіканні хліба
Коэкструзия в выпечке хлеба
Coextrusion of baking bread
 
Creator Чепелюк, О. О.
Шпак, М. С.
Шкляр, С. В.
Чепелюк, Е. А.
Шпак, М. С.
Шкляр, С. В.
Chepelyuk, O. O.
Shpak, M.
Shklyar, S. V.
 
Subject тісто
прилипання
адгезія
речовина
коекструзія тесто
прилипание
адгезия
вещество
коэкструзия
dough
sticking
adhesion
substance
coextrusion
 
Description Розглянемо питання прилипання тіста і тістових заготовок до технологічного обладнання. Для мінімізації негативного впливу адгезії, для забезпечення безперервності процесу формування якісних тістових заготовок запропоновано використовувати метод коекструзії, при якому зовнішні і внутрішні шари (змащувальної речовини і тіста) випресовуються одночасно крізь спільну матрицю екструдера. Результати математичного моделювання свідчать, що в якості змащувальної речовини найбільш доцільно використовувати повітря. Визначено необхідний тиск пресування.
Рассмотрим вопрос прилипания теста и тестовых заготовок к технологическому оборудованию. Для минимизации негативного влияния адгезии, для обеспечения непрерывности процесса формирования качественных тестовых заготовок предложено использовать метод коэкструзии, при котором внешние и внутренние слои (смазочной вещества и теста) випресовуються одновременно через общую матрицу экструдера. Результаты математического моделирования показывают, что в качестве смазочного вещества наиболее целесообразно использовать воздух. Определены необходимое давление прессования
Consider the question of sticking dough and dough for production equipment. To minimize the negative impact of adhesion to ensure the continuity of the process of formation of high-quality dough is proposed to use the method of co-extrusion, in which the outer and inner layers (lubricants and test) pressed simultaneously through a common matrix extruder. Mathematical modeling results show that as the lubricant is most expedient to use air. Determine the required compaction pressure.
 
Date 2013-07-05T09:15:45Z
2013-07-05T09:15:45Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Чепелюк, О. О. Тісто, прилипання, адгезія, речовина, коекструзія / О. О. Чепелюк, М. С. Шпак, С. В. Шкляр // Харчова і переробна промисловість. – 2008. - № 2. - С. 20-22.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8948
 
Language other