Запис Детальніше

Аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Формування і ведення бази даних про нещасні випадки на підприємстві

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Формування і ведення бази даних про нещасні випадки на підприємстві
Анализ производственного травматизма на предприятиях пищевой промышленности. Формирование и ведение базы данных о несчастных случаях на предприятии
Analysis of occupational injury in Food Industry of Ukraine. The database creation and registration of injuries in the food industry
 
Creator Євтушенко, О. В.
Евтушенко, О. В.
Evtushenko, O.
 
Subject травматизм
безпека праці
нещасний випадок
охорона праці
ймовірність
система управляння
аналіз
оцінка
профілактика виробничого травматизму
причини ризику травмування
матриця ризиків
травматизм
безопасность труда
несчастный случай
охрана труда
система управляння
анализ
профилактика производственного травматизма
факторы риска травмирования
матрица рисков
traumatism
labour safety
accident
labour protection
causes of injury risks
risk matrix
 
Description Ілюстративний матеріал до вивчення теми: «Аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості України». Представлено результати кафедральної науково-дослідної роботи №ДР 0112U004888 від 09.12. НДР присвячена дослідженню виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості шляхом обґрунтування, розробки та вдосконалення методів аналізу, оцінки та попередження виробничого травматизму. У роботі виконано експериментальні дослідження виробничого травматизму стосовно харчової галузі, що дозволило визначити важливі фактори, пов'язані з причинами та наслідками нещасних випадків. Для оцінювання та врахування безпосередніх причин травматизму отримано аналітичну залежність для розрахунку матриць ризику, в яких визначаються різновиди ризику для бінарних груп „причина нещасного випадку – вид травматичної події”. Обґрунтовано класифікацію заходів, спрямованих на попередження нещасних випадків, яка дозволяє визначити причини та вид ризику травмування, оптимізувати типові заходи з попередження виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Удосконалено програмне забезпечення інформаційно-аналітичної системи для оперативного аналізу стану умов праці на підприємстві, визначення раціональних напрямків профілактики виробничого травматизму та обґрунтування організаційних заходів з охорони праці. Иллюстративный материал к изучению темы: «Анализ производственного травматизма на предприятиях пищевой промышленности Украины». Представлены результаты кафедральной научно-исследовательской работы № ДР 0112U004888 от 09.12. НИР посвящена исследованию производственного травматизма на предприятиях пищевой промышленности путем обоснования, разработки и усовершенствования методов анализа, оценки и предупреждения производственного травматизма. Представлены результаты статистического анализа производственного травматизма на предприятиях пищевой промышленности. Проведено экспериментальное исследование на группе пищевых предприятий показателей производственного травматизма. Для оценки и учета непосредственных причин травматизма получена аналитическая зависимость для расчета матриц риска, в которых определяются виды риска для бинарных групп "причина несчастного случая - вид травматического события". Получила дальнейшее развитие информационная модель системы управления охраной труда пищевого предприятия. С точки зрения информатизации современное промышленное предприятие представляет собой сложную динамичную систему, которая характеризуется большим объемом информационных массивов, наличием информационных связей между различными подразделениями, регулярным обменом информацией с внешними органами. Усовершенствовано программное обеспечение информационно-аналитической системы для оперативного анализа состояния условий труда на предприятии, определение рациональных направлений профилактики производственного травматизма и обоснование организационных мероприятий по охране труда. Illustrative material for the study of the "Analysis of occupational injury in Food Industry of Ukraine". The aim of this work is carrying out of statistical analysis of occupational injuries among Food Industry employees. We show a results of occupational injury dynamic research in Food Industry of Ukraine from 2003 to 2012 years. Distribution for male and female injured employees on enterprises of Food Industry was performed. Indexes of injury rate and heaviness were calculated. And finally, distribution of accidents for main reasons, sorts of events, profession group, age, work experience was performed. Going through this we found out that little more than 50% of accidents are caused by directors of food enterprises. It’s mean that organizations that stays above employers should pay special attention to the internal discipline. Occupational safety science is ready to offer brand new methods to improve roles control procedures for all level directors of Food Industry. Determine the status, trends and magnitude of the problem of occupational injuries in the food industry, the laws and the impact of various factors on injuries. Exploration of labor safety conditions and also of occupational injury reasons and circumstances is useful for developing of sound and effective ways for prevent and reduce the occupational injury, illnesses and worker’s traumatism. Unfortunately there is a small amount of enterprises are paying attention to investment. With small effort business could grow with investing only in two areas: equipment and monitoring system. There is 90% of the equipment facilities in food industry went out of the dates and doesn’t have protective mechanisms. For sure, if enterprise invest in new outfit it can save a lot: from one hand it’s always work efficiency, from other – saving money that probably would be spend on insurance for injured employee.
 
Date 2013-07-08T10:01:39Z
2013-07-08T10:01:39Z
2013
 
Type Animation
 
Identifier Аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Формування і ведення бази даних про нещасні випадки на підприємстві: презентація : презентація / О.В. Євтушенко // Кафедра безпеки життєдіяльності Національного університету харчових технологій - 2013.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8983
 
Language uk_UK